Pcbrehoboth
Image default
Dienstverlening

Overheid helpt innovatieve bedrijven

De overheid ziet graag dat bedrijven innoveren, zodat Nederland voorop blijft staan op bepaalde punten, dat houdt de economie namelijk draaiende, er zijn initiatieven om bij te dragen aan een beter milieu en dus innovatie. In dit blog leggen we uit waar je als innovatieve ondernemer fiscaal voordeel kunt behalen, met dank aan de overheid.

Innovatiebox

De innovatiebox is ingevoerd om innovatief onderzoek door ondernemers fiscaal te stimuleren. Alle winsten die behaald worden door de onderneming met innovatieve activiteiten, vallen in deze box. Deze regeling is getroffen omdat de overheid gelooft dat innovatie een impuls geeft aan de economie. Vandaar dat de overheid innovatie beloont met een belastingvoordeel. Ben jij hiervan op de hoogte? De meeste ondernemers niet en daardoor laten ze dit voordeel liggen.

Hulp vanuit de overheid

Digitalisering of het verbeteren van medisch apparatuur, dat is wat de overheid wil stimuleren om zo de handel bijvoorbeeld te stimuleren naar het buitenland. De overheid steunt de bedrijven die zich voor innovatie inzetten onder andere door een lagere regeldruk. Dat wil zeggen dat er sneller vergunningen verleend wordt die er moeten zijn, maar ook bevordert de overheid de samenwerking tussen bedrijven en universiteiten en onderzoekers. En daarnaast zijn er dus genoeg regelingen die de overheid heeft opgesteld om fiscaal voordeel te bieden aan de bedrijven die innoveren. De innovatiebox is een mooie stimulatie voor de bedrijven, ze houden wat geld over en daardoor kunnen ze weer meer investeren in onderzoek. Bij de overheid kun je dus best aankloppen als je denkt dat jij je inzet om de economie te helpen groeien, om een goed idee te hebben voor het bijdragen aan een beter milieu of als je dus bezig bent met het verbeteren of vernieuwen van producten en diensten.

Vraag je accountant om hulp

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het optimaal gebruik maken van onder andere de innovatiebox? 4-Vision is een accountantskantoor in Utrecht. Zij helpen je het maximale fiscale voordeel voor je onderneming te behalen. Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen en van heel wat regels op de hoogte zijn om maximaal voordeel te behalen. Vandaar dat het raadzaam kan zijn dat je een accountantskantoor benaderd.

https://www.4-vision.nl/