Pcbrehoboth
Image default
Particuliere dienstverlening

Op de grond gemonteerde zonnepanelen

Hoewel velen bij zonne-energie denken aan zonnepanelen op daken, zijn er in feite veel verschillende manieren waarop zonnepanelen kunnen worden gemonteerd. En als u weinig ruimte op het dak zonder schaduw heeft en grote grond beschikbaar heeft, kan een op de grond gemonteerd zonnepaneelsysteem de oplossing zijn voor uw energiebehoeften.

Hoewel de meeste woonhuizen niet per se extra land hebben, is op de grond gemonteerde zonne-PV een uitstekende keuze voor commercieel vastgoed of utiliteitszonneparken. Op de grond gemonteerde zonnepanelen zijn een effectieve manier om zonne-energie op te wekken, dus lees verder om meer te weten te komen en om te beslissen of een op de grond gemonteerde zonne-installatie geschikt is voor uw project.

Bij het installeren van een op de grond gemonteerd zonnepaneel systeem zijn de zonnepanelen bevestigd aan een frame dat uw zonnepanelen in een vaste hoek houdt voor maximale blootstelling aan de zon. De constructie kan zijn:

 • Een standaard grondmontage waarin een metalen A-frame wordt bevestigd in een betonnen voet of een paal die met een paal in de grond wordt gedreven.

 • Een zonnevolgsysteem, dat het zonnepaneel in de loop van de dag beweegt om het zonlicht te volgen.

 • Een geballaste plastic buis die direct op het land ligt. Dit type systeem wordt ook gebruikt op zonne-energie voor platte daken.

 • Een houten frame, dat vaak een op maat gemaakt systeem is en ook als een andere structuur kan dienen.

 • Het installeren van op de grond gemonteerde zonnepanelen is een geweldige oplossing als u een kwetsbaar, schaduwrijk of klein dak heeft en er niet in wilt boren.

 • Het grootste voordeel van op de grond gemonteerde zonnepanelen is dat ze meer controle bieden over de richting en hoek van uw zonnepaneel. Door uw panelen op de perfecte helling en oriëntatie te plaatsen, kunnen uw panelen optimaal worden blootgesteld aan zonlicht, waardoor het mogelijk wordt om meer elektriciteit op te wekken.

 • Omdat dit type installatie zich op de begane grond bevindt, is het systeem veiliger en gemakkelijker toegankelijk, te onderhouden en schoon te maken. Dit betekent dat u geen specialist hoeft te betalen voor het reinigen van uw systeem en dat u in de wintermaanden gemakkelijk de sneeuw kunt wegvegen om ervoor te zorgen dat u nog steeds opwekt.

 • Aangezien u niet beperkt bent tot de grootte van uw dak, zijn op de grond gemonteerde systemen meestal groter en gemakkelijker uit te breiden.

 • Bovendien krijgt u dezelfde voordelen als een systeem op het dak, inclusief een lagere energierekening, een kleinere ecologische voetafdruk en betaling voor uw geëxporteerde energie!

 • Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen op het dak te installeren, gebruikt u ruimte die anders niet zou worden ingenomen, maar op de grond gemonteerde zonnepanelen nemen land in beslag dat anders zou kunnen worden gebruikt.

 • Componenten zijn gemakkelijker te stelen als het land gemakkelijk toegankelijk is.

 • Vereist grote hoeveelheden vrije ruimte, die niet gearceerd is.

 • Uw keuze van het paneel kan beperkt zijn vanwege de afmetingen van de frames.

 • In termen van infrastructuur vereist een op de grond gemonteerd zonnepaneel sleuven voor bekabeling, omvormers en afstand tussen rijen panelen om schaduw mogelijk te maken. Deze extra arbeid kan betekenen dat uw zonne-installatie waarschijnlijk meer gaat kosten om een storing in de zonnepanelen te voorkomen.

Een belangrijk punt van zorg rond de installatie van op de grond gemonteerde zonne-PV is de impact op de lokale fauna en het ecosysteem. Als uw zonneproject echter correct is ontworpen, kunnen de plaatselijke dieren in het wild hiervan profiteren. Hier kunt u meer informatie over lezen op zonnepanelenservicepunt.nl.

Meestal omdat op de grond gemonteerde zonnepanelen op een vaste hoogte boven de grond worden geïnstalleerd, kunnen ze schaduw en bescherming bieden aan dieren in het wild in ongunstige situaties. weersomstandigheden. Beschutting bieden tegen regen, sneeuw en zon. Bovendien is het installeren van een op de grond gemonteerd systeem niet destructief, dus als u het systeem op enig moment buiten gebruik wilt stellen, kan het land nog steeds worden gebruikt.

Heeft u een bouwvergunning nodig voor op de grond gemonteerde zonnepanelen?

 • Geen enkel onderdeel van de installatie mag hoger zijn dan 4m

 • De installatie moet minstens 5 m verwijderd zijn van de grens van het terrein

 • De grootte van de array mag niet meer zijn dan 9 vierkante meter of 3 m breed en 3 m diep

 • Als de eigendom is een beschermd monument of een gepland monument, dan mogen zonnepanelen niet binnen de grens worden geïnstalleerd.

 • Als uw eigendom zich in een beschermd gebied of op een Werelderfgoedlocatie bevindt, maakt geen deel uit van de zonne-installatie moet zich dichter bij een snelweg bevinden die het huis begrenst, dan het deel van het huis dat zich het dichtst bij die snelweg bevindt.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/diensten/zonnepanelen-schoonmaken/