Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Mythes en misvattingen in contextuele advertenties

We blijven met mythen omgaan in contextuele advertenties. Hoe belangrijk is de CTR? Kunnen automatische strategieën worden beheerd?

Mythe: hoge CTR verlaagt de kosten per klik

CTR is een klikfrequentie die meet hoe interessant uw advertenties zijn voor uw doelgroep. Het belang van CTR is legendarisch. Sommige professionals en freelancers publiceren zelfs casestudy’s die trots zijn op de hoge klikfrequenties, alsof het een geweldige prestatie is.

CTR heeft niet voor niets zo’n reputatie. Advertentiesystemen belonen inderdaad die adverteerders op wier advertenties gebruikers vaker klikken. Dit wordt verklaard door het feit dat het systeem zelf een beperkt aantal vertoningen heeft op advertentieruimten in Google Zoeken en op partnersites – en Google wil het beste uit deze beperking halen. Daarom kunnen adverteerders met hoge CTR’s en lage biedingen in theorie op hogere posities terechtkomen dan hun concurrenten met hoge biedingen en lage CTR’s. Het is het product van het tarief en de CTR die belangrijk zijn.

Daarom is de aanbeveling als volgt: kijk niet naar de daadwerkelijke klikfrequentie op dit moment, het is nutteloos. Probeer in campagnes in het zoeknetwerk de relevantie van uw advertenties te vergroten, let op veranderingen in CTR en werkelijke kosten per klik in de loop van de tijd. Let in Google-advertentienetwerken niet te veel op de CTR, er is geen verband met CPC. En vergeet niet dat CTR slechts een technische maatstaf is voor een specialist. Het is veel belangrijker om de belangrijkste marketingdoelen bij te houden: het aantal en de kosten van conversies, verkopen.

Mythe: zoekadvertenties moeten altijd automatisch kruisen.

Cross-minus verwijdert overlappingen en concurrentieweergave tussen zoekwoorden. Veel professionals en onafhankelijke adverteerders weten dat cross-minus essentieel is in zoekcampagnes. Maar er zijn verschillende misvattingen die ik wil wegnemen. Sommige adverteerders maken een totaal minpunt van absoluut alle zoekwoorden, waarbij ze soms fouten maken. In Google Ads raad ik u aan om niet automatisch te kruisen met scripts of hulpprogramma’s van derden. Ik raad aan om handmatig cross-minus op Google Ads Search op groepsniveau uit te voeren en alleen indien nodig advertentievertoningen te verdelen op categorie of kenmerken.

Ik wil u eraan herinneren dat cross-minus vaak niet alleen binnen de campagne moet worden uitgevoerd, maar ook over het hele account of zelfs over meerdere accounts.

Mythe: vierkante haken in Google Ads elimineren de noodzaak om uitsluitingszoekwoorden te verzamelen

Google Ads heeft jokertekens die zoektypen voor zoekwoorden definiëren. Veel adverteerders en professionals zijn ten onrechte van mening dat als u in Google Ads aanhalingstekens en vierkante haken gebruikt, advertentiesystemen alleen advertenties weergeven als uw zoekopdracht en zoekwoord exact overeenkomen. Vanwege deze misvatting voegen ze geen uitsluitingszoekwoorden toe aan campagnes. De vierkante haken in Google Ads zijn inderdaad formeel een exacte zoekoperator. Als eerdere Google Ads echter alleen advertenties liet zien wanneer het verzoek van de gebruiker 100% samenviel met de zin, dan veranderde het systeem in 2019 zijn werk door de exacte overeenkomst uit te breiden met sterk gelijkende varianten, synoniemen en synonieme woordgroepen.

Voor de meeste adverteerders raad ik aan uitsluitingszoekwoorden te verzamelen tijdens het voorbereiden van campagnes of deze uit het queryrapport na de lancering te halen, en ook modifiers voor breed zoeken en breed zoeken in Google Ads te gebruiken. Hiermee kunt u de maximale dekking van uw doelgroep krijgen. Als u een exacte overeenkomst moet gebruiken, gebruikt u in Google Ads een exacte overeenkomst met de [+ woord + woord] -modifier.

Mythe: gegevens in webanalyses en advertentiesysteemrapporten moeten altijd overeenkomen

Attributie in webanalyse is gebaseerd op de conversiedatum, in het advertentiesysteem – op de datum van klikken. Voor een juiste beoordeling van de effectiviteit van het kanaal is het belangrijk dat Google Ads een specifieke conversie koppelt aan een specifieke campagne, groep, targeting en advertentie. Terwijl het webanalysesysteem het hele plaatje van de site moet laten zien.

Alle belangrijke Google Analytics-rapporten, behalve omnichannel-trechters, gebruiken het meest recente attributiemodel voor indirecte interactie. Google Ads importeert alleen conversies uit Analytics die met dit toeschrijvingsmodel aan Google Ads zijn toegewezen. Daarom worden sommige van de conversies waarin Google Ads zich in de keten bevond maar niet de laatste indirecte klik was, niet overgedragen. Bovendien biedt Google Analytics geen optie om weergaveconversies te zien. Dit geldt vooral voor videoadvertenties.

Sommige gebruikers slaan advertenties na een paar seconden over; in dit geval worden vertoningen geteld, maar geen weergaven of interacties. Een persoon kan een merk, product of aanbieding onthouden, rechtstreeks naar de site gaan en de conversie voltooien. In Google Analytics zal een dergelijke conversie worden gegeven aan een direct bezoek, en de adverteerder zal niet weten dat het de videocampagne was die deze klant heeft opgeleverd. Alleen met de Google Ads-conversietag die op de site is geïnstalleerd, kunt u conversies registreren voor vertoningen met een toeschrijvingsperiode van maximaal 30 dagen. Deze conversies worden gerapporteerd in een aparte kolom ‘Vertoningsconversies’ in Google Ads-rapporten. Dit zijn niet alle redenen voor de discrepantie in de gegevens in de rapporten, maar het zijn deze nuances die velen niet kennen of vergeten.

Mythe: automatische strategieën kunnen niet worden gecontroleerd.

Sommige adverteerders en professionals geven algoritmen de schuld van de slechte prestaties van automatische strategieën. In de meeste auto-strategieën die projecten uitvoeren die ik heb geanalyseerd, waren de mensen zelf echter de schuldige van slechte prestaties. Om een ​​automatische strategie effectief te laten werken, heeft deze gegevens nodig voor training en voortdurende analyse. Gegevens worden niet uit het niets gehaald, het is de specialist die de doelen, conversies en beperkingen stelt waarop het algoritme moet worden getraind.

Als er niet ten minste 30 conversies binnen een maand komen, kan de automatische strategie niet verdienen. Maar het is beter om elke dag meerdere conversies voor een advertentiecampagne vast te leggen. Daarom is het soms logisch om een ​​microdoel te kiezen – een actie op de site die tussenliggend is op het pad naar macroconversie, bijvoorbeeld door op de knop te klikken die het registratieformulier opent. Volgens mijn waarnemingen zijn de verkeerde keuze van het doel voor optimalisatie, onderschatting van de beoogde conversiekosten en het dagbudget de meest voorkomende redenen voor de lage efficiëntie van de autostrategie. Het dagbudget zou voldoende moeten zijn om 10 conversies te kopen.

Hoe meer gegevens, hoe sneller en beter het algoritme leert. De training zelf neemt geen vaste tijd in beslag, maar duurt gemiddeld 2 weken. Het wordt aanbevolen om gedurende deze tijd niets te veranderen. Heb je al besloten om de reclame aan het algoritme toe te vertrouwen, wees dan geduldig.

Tijdens de trainingsperiode kunnen de werkelijke kosten van de conversie fluctueren ten opzichte van de beoogde, zowel opwaarts als neerwaarts. Dit is normaal. Het is de moeite waard om u zorgen te maken als er helemaal geen conversies zijn of als u na 3-4 weken stabiel werk niet tevreden bent met de kosten ervan.

Doorgaans begint een adverteerder of specialist binnen een paar dagen na de lancering van de automatische strategie met het aanbrengen van wijzigingen in de campagne. Na de wijzigingen begint het algoritme weer te leren. Het is dus bijna onmogelijk om de gewenste resultaten te bereiken. Bovendien moet u niet vergeten dat de uiteindelijke effectiviteit van een advertentiecampagne van veel factoren afhangt. Sommigen van hen liggen buiten het advertentiesysteem: bijvoorbeeld een product, aanbieding, landingspagina, wedstrijd, etc. Een wonder zal niet gebeuren als uw product door niemand nodig is.

Laten we het samenvatten

Bedankt voor het lezen tot het einde. We hebben nog enkele misvattingen in contextueel adverteren onderzocht die rechtstreeks van invloed zijn op de effectiviteit en evaluatie van campagnes in Google Ads:

CTR is niet het belangrijkste, vooral niet gemiddeld en in advertentienetwerken, en een hoge CTR kan zelfs laag zijn in vergelijking met concurrenten.

Vierkante haken in Google Ads komen niet exact overeen. U moet de zoekoperatoren zorgvuldig gebruiken en het is beter om uitsluitingszoekwoorden te verzamelen.

De gegevens in webanalyserapporten en in advertentiesystemen zullen waarschijnlijk verschillen – dit is normaal. En voor Google Ads kan het in sommige gevallen handig zijn om de Google Ads-conversietag te gebruiken, vooral voor videocampagnes.

De effectiviteit van automatische strategieën hangt echt af van het individu.

Succesvolle advertentiecampagnes!

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

white label web design

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html