Pcbrehoboth
Image default
Auto’s en Motoren

MINI gaat elektrisch

De allereerste Mini ziet in 1959 Groot-Brittannië het daglicht. Hij verrast door de dwars voorin geplaatste motor en de op de hoeken van de carrosserie geplaatste wielen. Deze innovatieve constructie zorgt ervoor dat er met minimale buitenmaten er binnenin in verhouding verrassend veel ruimte is.

Geschiedenis

Eind jaren vijftig waren er geen echte kleine zuinige auto’s. De oliecrises creëerde de vraag naar een zuinige auto’s. Sir Leonard Lord geeft daarom de opdracht voor de ontwikkeling van een kleine Engelse auto die echter wel groot genoeg was om vier mensen in te vervoeren.

In 1959 ging de Mini in massaproductie. Vanaf toen rolde er elke twee uur een Mini van de band. De originele Mini verscheen in twee verschillende uitvoeringen: de Morris Mini Minor en de Austin Zeven. Beide auto’s waren op sommige optische details na identiek.

Naast het compacte formaat en de originele vormgeving was de centraal geplaatste snelheidsmeter.

Nieuwe Mini

De overgang naar het nieuwe millennium was ook het moment dat er gestopt werd met de productie van de originele Mini. Na 41 jaar en 5.387.862 auto’s kwam de laatste “oude” Mini uit de fabriek in Longbridge rollen.

BMW dat sinds 1994 de eigenaar was van introduceerde in 2001 de “New Mini”. Op basis van het originele ontwerp werd een grotere en volledig nieuwe auto ontwikkeld.  Dit werd onmiddellijk een succes. Hierna kwamen de verschillende varianten, waaronder de ruime Clubman, de nog ruimere Countryman en de Cabrio.

Cooper

Snelle uitvoeringen van Mini krijgen al jaren de toevoeging Cooper. Dit is ontleend aan John Cooper, een van de grondleggers van de Britse autosport. Hij bouwde snelle race-auto’s op basis van opgevoerde Mini motoren.

Mini kenmerken

Interessant zijn bij MINI een aantal kenmerkende design-elementen zoals de kenmerkende lichten, de mondvormige grille en de snelheidsmeter die in het midden van het dashboard is gemonteerd. De brede wielbasis zorgt voor meer binnenruimte en geeft de auto een krachtige uitstraling.

Mini Private Lease

Wanneer men tegenwoordig over een Mini spreekt gaat, dan gaat het om de Mini Hatchback. Deze wordt ook wel Mini Cooper, Mini One of gewoon Mini genoemd. Hij is leverbaar met 3 of 5 deuren en is de meestverkochte Mini uitvoering. Met de opkomst van Private Lease is ook Mini Private Lease snel populair geworden.

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Volvo. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Mini Electric

Waar de oliecrisis aan de basis stond van de eerste Mini is het opnieuw een wereldwijde olie gerelateerde uitdaging die zorgt voor innovatie. De opwarming van de aarde en de ambitie om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen zorgen nu voor een nieuwe innovatiegolf.

De Cooper SE is de eerste volledig elektrisch aangedreven Mini. In de Mini zit een 135kw sterke elektromotor. Mini Electric Private Lease wint snel aan populairiteit. 

Clubman

De eerste Clubman van MINI Cooper is geproduceerd in 1969. De Clubman is een stationwagen met als opvallend kenmerk de dubbele achterdeuren. Mini Clubman Private Lease is interessant voor iedereen die in een trendy Mini wil rijden en behoefte heeft aan meer bagageruimte. Hetzelfde geldt voor Mini Countryman Private Lease.