Pcbrehoboth
Image default
Auto’s en Motoren

Lexus 200 CT

Als je op zoek bent naar een bijzondere auto, check dan eens de Lexus 200 CT. Inderdaad, het is een auto die je niet heel veel ziet en waarmee jij je dus alleen daarom al onderscheidt van de rest van de weggebruikers. De Lexus 200 CT is bovendien een prima auto die bovendien bijzonder veilig genoemd mag worden.

Kies in de Lexus 200 CT zelf je rij-instelling

De Lexus 200 CT is een luxe hatchback die in 2011 voor het eerst op de Nederlandse wegen te zien was. Hoewel meteen al bijzonder kreeg het drie jaar later een facelift en werd onder meer de grille aangepast. De benzinemotoren waarover de Lexus beschikt zijn dezelfde als die je in de Toyota Auris en Prius vindt; inderdaad dus met een vergelijkbaar vermogen van 136 PK en uitgerust met dezelfde variabele transmissie. Rijd je Lexus, dan bepaal je zelf je rij-instelling. Je kiest daarbij uit normaal, sport, eco of ev. EV houdt in dat je geheel elektrisch rijdt en dus geen enkele schadelijke stof uitstoot, iets dat steeds belangrijker wordt vandaag de dag.

Een van de meest veilige auto’s die beschikbaar is

De Lexus 200 CT is bijzonder veilig en geldt zelfs als een van de meest veilige auto’s van dit segment. Het kwam als beste uit de bus na diverse crashtesten en beschikt over acht airbags. Verder heeft het Pre Crash Safety en beschikt het eveneens over adaptive cruise control. Dat alles neemt niet weg dat het kan gebeuren dat je een beroep moet doen op pechhulp in Nederland. Zelfs met een Lexus dus. In dat geval bel je met RoadGuards, als je althans snel en zonder abonnement geholpen wilt worden. Binnen een half uur is er een monteur bij je die je vervolgens rechtstreeks betaalt voor de werkzaamheden. Het afsluiten van een abonnement is ook dan niet nodig.