Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Het onderhouden van een houten tafel

Hoe kleine beschadigingen aan een houten tafel te repareren

Kleine beschadigingen kunt u herstellen door de aangetaste plek eerst voorzichtig te schuren met schuurpapier.

Begin met een grove korrel van ongeveer 80 tot 100 en werk zo verder tot een fijnere korrel van maximaal 240.

Maak de tafel daarna een beetje vochtig. Hierdoor gaan de houtvezels overeind staan en is het gemakkelijker om ermee te werken. Wanneer het hout gedroogd is, gaat u verder met het schuren van de tafel met schuurpapier korrel 240 tot 320.

Een speciale eigenschap van grenenhout is dat het hout na verloop van tijd donkerder wordt. Bij het schuren verschijnt eerst de lichtere tint. Om deze reden moet u altijd de hele grenen tafel schuren.

Behandel de tafel daarna met speciale houtverzorgingsolie. Breng een dun laagje aan met een zachte katoenen doek en laat het een dag of twee intrekken. Herhaal dit proces tot de tafel geen olie meer absorbeert.

Hoe maak ik een houten tafel goed schoon?
U moet uw houten tafel eenmaal per week schoonmaken met een zachte microvezeldoek om stof en grof vuil te verwijderen.

Vuil en vlekken worden het best onmiddellijk verwijderd met een vochtige doek en een beetje zachte zeep. Gebruik nooit chemische middelen of allesreinigers, want die beschadigen het hout.

Hoe vaak moet ik mijn houten tafel oliën?
Een houten tafel moet u het eerste jaar om de paar maanden oliën. Daarna is één of twee keer per jaar meestal voldoende. Dit hangt echter ook af van de mate waarin de tafel wordt gebruikt.

Als u de houten tafel wilt lakken of glazuren, gebruik dan een kwast. Gebruik natuurlijk varkenshaar voor kunstharsverven en plastic varkenshaar voor verven op waterbasis.

Werk met stevige penseelstreken nat in nat, d.w.z. in de verf die nog niet is opgedroogd. Op die manier voorkomt u dat penseelstreken later zichtbaar worden.

https://www.tafels99.nl/