Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Gashaard kopen

De gashaard is in ons land helemaal ingeburgerd en nog steeds erg populair. Gas is een betrouwbare en betaalbare brandstof die ons al vele tientallen jaren warmte en comfort brengt. Helemaal in Nederland zijn we dan ook al massaal gewend aan de gashaard. Door de ontdekking van de gasbel bij Slochteren kreeg opeens iedereen de beschikking over aardgas. Deze plotselinge ontwikkeling zorgde voor een enorme toename in het gebruik van gastoestellen en gashaarden. De schat aan ervaring die Nederlandse ondernemers toen hebben opgedaan heeft ons geen windeieren gelegd. Bedrijven zoals Dru en Faber profiteren internationaal nog steeds van deze destijds opgedane voorsprong. Hierdoor zijn veel  belangrijke onderdelen van de moderne gashaard te herleiden naar Nederlandse roots. 

 

We zijn ons steeds bewuster geworden van het effect van onze handelingen. Iedereen weet nu wat CO2 gas is en weet welke effecten dit broeikasgas op ons klimaat heeft. CO2 is een gas dat vrijkomt bij de verbranding van fossiele brandstoffen zoals hout en aardgas. De verre toekomst van het aardgasnetwerk is hierdoor onzeker. Het is niet de vraag of we van het aardgasnetwerk worden afgesloten, maar wanneer. Betekent dit nu ook automatische het einde van de gashaard? Past een gashaard niet meer in de moderne tijd? Past een gashaard nog wel bij een verantwoordde levensstijl?

 

Gashaard kopen

Op al die vragen kunnen we gelukkig ja beantwoorden. Gashaardproducenten hebben niet stilgezeten de laatste decennia en hebben tijdig kunnen anticiperen op nieuwe normen. Haardliefhebber die nu een gashaard kopen krijgen een heel andere haard dan degenen die dit 20 of 30 jaar geleden deden. Moderne gashaarden zijn zuiniger dan ooit te voren en halen een rendement dat lang voor onmogelijk werd gehouden. Door nieuwe materialen en nieuwe brandertechnieken gaan moderne gashaarden zuiniger om het aardgasverbruik en met de eenmaal opgewekte warmte. Moderne gashaarden weten de opgewekte warmte beter op te slaan en weten deze warmte ook veel beter af te geven aan de ruimte om de haard heen. De laatste generatie gashaarden haalt hierdoor rendementspercentages die de 90% overstijgen. Dit betekent dat 90% van de opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. Heel wat beter dan de schamele 30% die we nog kennen van de klassieke open hout haard!

 

Maar als het aardgas wordt afgesloten, wat dan? Is een veel gehoorde opmerking. Gelukkig zijn de meeste moderne gashaarden niet afhankelijk van aardgas, maar zijn er ook alternatieven zoals biogas of propaangas. Vooral propaangas is hierin veelbelovend en heeft zich al bewezen als prima alternatief voor het vertrouwde aardgas. Een simpele propaanopslag naast uw huis kan de aardgasaansluiting vervangen. Zo weet u zeker dat u kunt blijven genieten van de charmes van het vuur in uw gashaard. Wat de toekomst ook mag brengen! Informeer eens bij uw haardenspecialist naar de laatste generatie gashaarden. U zult verstelt staan van de veranderde prestaties en het fraaie vuurspel. Gashaarden hebben niet alleen geschiedenis, maar ook zeker nog toekomst!

 

https://www.haardenexpert.nl/