Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Fan van werken in de Retail? Dit is jouw kans!

Fan van werken in de Retail? Dit is jouw kans!

Als je gek bent op contact met mensen, het geven van advies en het werken met producten en artikelen waar jij zelf fan van bent of zelfs een passie voor hebt, dan is werken in de Retail echt iets voor jou! Het inkopen of verkopen van kleding, schoenen, brillen, parfums of andere producten is een heel ander soort markt en de Retail branche is absoluut een plek waar je veel voldoening uit je werk kunt halen. Naast dat het werk leuk is om te doen is het ook de perfecte branche om omhoog te klimmen. Heb jij interesse in werken in de retail of heb je al jarenlange ervaring en ben je klaar voor een volgende stap? Lees dan snel dit blogartikel. 

 

De winkelvloer is waar het gebeurd 

Werken in een winkel is ontzettend leuk om te doen omdat je elke dag weer in contact komt met nieuwe mensen. Deze mensen komen speciaal naar jouw winkel omdat ze iets nodig hebben of advies kunnen gebruiken. Jij staat voor ze klaar om ze te helpen en om hun dag een stukje leuker te maken. Jouw houding en jouw uitstraling bepaald voor een groot deel het gevoel dat mensen uiteindelijk bij het merk of de winkel hebben. Je bent dus een belangrijk onderdeel van een merk of winkel. Zorgen dat alles in de winkel goed verloopt, de voorraden worden aangevuld en de winkel er perfect uitziet en daarnaast ervoor zorgen dat klanten met een glimlach vertrekken samen met hun nieuwe product. De tijd vliegt voorbij! 

 

Doorgroeien naar het hoofdkantoor

Met een aantal jaar ervaring in de Retail is het eenvoudig om door te groeien naar een positie op het hoofdkantoor. Met ervaring op de winkelvloer weet jij precies de kneepjes van het vak en heb je een stap voor op mensen die nog geen ervaring hebben opgedaan. Er zijn diverse functies beschikbaar op het hoofdkantoor. Denk bijvoorbeeld aan een functie als buitendienst medewerker, administratief medewerker of inkoper. Het samenwerken met andere mensen blijft een groot onderdeel van jouw baan, alleen werk je nu samen met een team van collega’s in plaats van met klanten. De winkel kan alleen goed draaien wanneer jullie er samen voor zorgen dat alle operationele processen in goede banen worden geleid.

Positie als regiomanager

Heb jij ervaring als manager of assistent-manager? Dan is het wellicht nu tijd voor een volgende stap! Als regiomanager ben je verantwoordelijk voor meerdere filialen en zorg jij dat alle managers van de winkels de juiste aansturing krijgen. Je houdt in de gaten of de budgetten en targets worden behaald en controleert of alles in de winkels verloopt zoals het hoort. Je bent in deze functie veel op pad doordat je telkens op bezoek gaat bij de verschillende winkels. Je bent een spin in het web die zich bezighoudt met marketingdoelen, sales-doelstellingen en HR-gelegenheden. Een super diverse baan waar je al je energie in kwijt kunt. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op matchfortalent.nl! Zij bieden veel diverse functies in de Retailbranche aan. 

https://www.matchfortalent.nl/