Pcbrehoboth
Image default
Eten en drinken

Een tapas schotel maken

Een tapas schotel maken

Een Tapasschotel is niets meer of minder als een schotel of een schaal gevuld met lekker kleine hapjes. Vroeger was het alleen Spaans, maar vandaag de dag kun je dit doen met alles uit de wereldkeuken. In de meeste gevallen wordt dit bij de borrel op tafel gezet. Echter kun je dit ook als maaltijd of lunch eten alleen dan moet je net even wat meer maken. De meeste gerechten zijn namelijk niet zo vullend. Echter in de zomer hebben we ook minder honger dus dan is het het ideale gerecht. In Spanje beginnen ze hier vaak al om 14 uur mee en gedurende de dag tot ongeveer 22 uur blijven de hapjes maar komen. Het is een beetje afhankelijk van de eetlust van je gezelschap, want je wil ook niet met de tapas blijven zitten.

Wat vinden we zo heerlijk aan tapas?

Tapas zijn van die kleine mini gerechten met een heerlijke smaak. Er wordt altijd net iets meer aandacht aan besteed als het avondeten. Echter is de bereidingstijd vaak een stuk korter. De meeste gerechten kun je ook voorbereiden, want veel is ook koud op te eten. In Spanje is het beste een gewoonte om dit naast je borrel te krijgen. Vaak krijg je dan 1 of 2 tapas zodat je lekker van de smaak kunt genieten. Het is eten waar je van geniet in plaats van eten wat vult. Dus voor de grote eters moet er net wat meer op tafel gezet worden.

De oorsprong van deze kleine hapjes

De oorsprong van tapas ligt in Spanje en gaat wel terug tot het jaar 1500. Toentertijd werd het veel gegeten door het reizende volk. Echter is het vandaag de dag veel meer als dat. Zo vind je het in steeds meer kroegen terug. Maar ook zijn er ware tapas restaurants waar je de hele middag of avond van kan genieten. Ze hebben vaak zelfs all in menu’s in deze restaurants.