Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

De beste manieren om je telefoon te beschermen tegen schade

Word jij ook altijd ontzettend blij als je een splinternieuwe smartphone uit de verpakking haalt? Een nieuwe telefoon glimt nog helemaal, er zitten nog geen vette vingerafdrukken op het scherm en krasjes zijn nergens te bekennen. Hier wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van genieten, maar helaas loopt een telefoon vaak al snel schade op. Eén valpartij kan al een gebarsten scherm betekenen. Om dit te voorkomen hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

 

Bescherm je scherm

De scherm van je mobiele telefoon is vaak als eerst de dupe. Je telefoon valt per ongeluk uit je handen en voor je het weet is het zover: het scherm is (deels) gebarsten. Het is daarom verstandig om direct na het uit de verpakking halen van je smartphone een goede screenprotector op het scherm te plakken.

 

Een screenprotector is een vrijwel onzichtbare beschermlaag die je scherm beschermt tegen krassen en barsten. Er zijn verschillende soorten screenprotectors op de markt, zoals bijvoorbeeld screenprotectors gemaakt van plastic folie of glas. Een glazen screenprotector is vaak steviger en beschermt net iets beter.

 

Sommige bedrijven bieden een garantie aan bij een screenprotector. Mocht het scherm van je telefoon met screenprotector na een val toch barsten, dan krijg je een vergoeding.

 

Een stevig telefoonhoesje Naast het scherm krijgt ook de behuizing van een mobiele telefoon flink wat te verduren. Het is daarom belangrijk om het toestel te beschermen met een stevig telefoonhoesje. Een variant waarmee je zowel de voor- als achterkant van de telefoon beschermt, is een goede keuze.

 

Er zijn ontzettend veel verschillende telefoonhoesjes verkrijgbaar. Van hele simpele backcovers tot hoesjes waar je ook je pasjes en briefgeld in kwijt kunt. Je kan ook je eigen iPhone hoesje maken door online een telefoonhoesje te ontwerpen met een eigen foto. Zo weet je zeker dat er niemand anders met exact hetzelfde hoesje rondloopt.

 

Sluit een verzekering af

Zelfs met een screenprotector en stevig telefoonhoesje kan je telefoon schade oplopen. Je doet er daarom goed aan om een smartphoneverzekering af te sluiten. Een gebarsten scherm laten repareren, kost bijna net zoveel als de aanschaf van een nieuwe telefoon. Door een verzekering af te sluiten, hoef jij niet voor deze kosten op te draaien.

 

Lees voor het afsluiten van een verzekering altijd goed de polisvoorwaarden door. Zo weet je precies wat er wel en wat er niet verzekerd wordt.

 

https://www.hoesjemaken.nl/