Pcbrehoboth
Image default
Horeca

Commerciële catering; jij betaalt, jij bepaalt

In de afgelopen jaren heeft de horecacatering een flinke ontwikkeling meegemaakt, de grenzen tussen catering en horeca zijn verdund. Veel van onze wekelijkse uren worden op werk besteed, vaak zo ook in het restaurant op werk of een andere werkgelegenheid waar catering plaatsvinden. Hier wordt gelachen, iets gedronken, geroddeld en zo af en toe iets serieus besproken. Het is een sterk multifunctionele plek voor werknemers om ‘tot rust’ te komen.

De cateraar en haar positie

Door de blijvende vraag naar cateraars in Huissen. is het natuurlijk niet gek dat er veel werk is voor commercieel cateren. Jarenlang is er een tendens geweest waarbij je een cateraar inhuurde en deze bepaalde wat en wanneer er iets op het menu kwam. Ook waren ze volledig vrij om te bepalen of het gezond en of ongezond was. Deze tendens is de laatste jaren aan het veranderen.

De klant is koning

In 2018 is het taak voor de cateraar om eens goed te evalueren en te bekijken wat de klant nou daadwerkelijk wil. Wat je veel ziet tegenwoordig is dat klanten bereid zijn om wat meer geld te betalen voor catering, met de voorwaarde dat zij mogen bepalen wat de invulling van deze catering daadwerkelijk is.

Nieuwe markt           

Deze verandering van vraag vraagt af en toe natuurlijk om een andere benadering. Hierbij moet een goede marketing, schapindeling, assortimentsbeheer en gastvrijheid goed zijn. Het is van belang voor een hedendaagse cateraar om goed te analyseren wat de huidige markt nou precies verwacht, zodat hier goed op ingespeeld kan worden. Een van de cateraars in Gelderland die bekend staat om hier goed mee om te gaan is Welling catering. Welling Catering is gespecialiseerd in het voldoen van de verwachtingen van een klant, en zijn erg bereid om voor van alles in te staan.