Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Comfortabele woonkamer

Comfort heeft altijd te maken met warmte. Denk aan een knisperend vuur of een knuffeldoekje. Maar ook zachte kleuren, vriendelijk licht en zachte materialen maken de kamers gezellig. Onze volgende tip voor een gezellige woonkamer is dan ook: Zorg dat u comfortabel en warm bent. Om te beginnen: pluizige dekens en kussens – voor een avondje TV kijken, lezen of samen zitten. Ze op een zeer persoonlijke manier te versieren
 
Persoonlijke decoratie is het mooiste wat er is… Gezelligheid is ook persoonlijkheid. Zodat uw woonkamer er niet onpersoonlijk uitziet alsof het uit een catalogus komt, kunt u met een gerust hart uw eigen individuele toets toevoegen.
 
Met wat? Nou:

  • Met dingen waar je echt van houdt. Dingen die iets voor je betekenen. Dat doet je denken aan lieve mensen en mooie gebeurtenissen. Daar ben je trots op.
  • Met echte foto’s van uw dierbaren – saaie doe-het-zelfwinkel- of meubelzaakposters zullen u veruit in de kaart spelen.
  • Met persoonlijke souvenirs die u van uw vakantie heeft meegenomen.
  • Met echte kunst en zelfgemaakt – van mensen die je echt waardeert.
  • Je zult zien: Persoonlijke accenten zorgen ervoor dat een kamer er veel huiselijker en interessanter uitziet. Ze geven je het gevoel: “Dit is de juiste plaats voor mij”

Veel mensen doen het zonder hun probleem hun favoriete kleur in hun huis. Uit bezorgdheid ziet ze er misschien grappig uit. Of erger nog: anderen vinden haar misschien wel grappig. Maar kleuren kunnen zo veel doen: ze kunnen ons bijvoorbeeld kalmeren en gezelligheid uitstralen. Of stimulerend zijn en positieve energie uitstralen. Kleuren kunnen kamers visueel in zones onderverdelen en nissen creëren. En zelfs witte muren laten schijnen. – Onze tips voor de gezellige woonkamer zijn dan ook: durf kleur te gebruiken.
 
Vind uw kleurconcept dat past bij uw behoeften en dat levensvreugde en positieve energie overbrengt. En vergeet wat anderen denken. Je woont hier immers.
 

 

Geen angst voor uw persoonlijke mix

Net als decoratie en kleuren kan ook de inrichting individueel zijn. Dit betekent dat u zich niet hoeft te omringen met meubilair dat perfect op elkaar aansluit. Omdat dat saai en steriel lijkt. Wees moedig – en aarzel niet om meubels in te pakken die u niet in dezelfde meubelzaak heeft gekocht. Oud en nieuw. Modern en rustiek. Hout en glas. Stippen en strepen. Maakt niet uit.
 
Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat uw woonkamer bij u past. Wat je maar wilt is toegestaan.
 

Aandacht te besteden aan de kleine dingen

Tot slot nog een heel bijzondere tip: let op de kleine dingen. Ze geven u en uw dierbaren het signaal dat ze welkom zijn. Want zulke kleine dingen geven een ruimte vaak meer charme en gezelligheid dan de “juiste” bank of de “perfecte” kleurencombinatie ooit zou kunnen bieden.
 
Zet een paar verse bloemen op, doe een paar koekjes in een kom, maak een pot thee …. en wat vind je ervan hoe gezellig je woonkamer er in een handomdraai uitziet?