Pcbrehoboth
Image default
Tweewielers

Beugelslot aanschaffen, wat je moet weten

Om jouw scooter veilig af te sluiten zul je een slot moeten kopen, alleen het contactslot is niet voldoende. Met alle soorten sloten zoals kabelsloten, stuursloten, kettingsloten en alarmsystemen kan de keuze moeilijk zijn. Met een beugelslot ben je verzekerd van een kwalitatief goed en betrouwbaar slot. Je moet wel rekening houden met een ART 3 of ART 4 rating, zeker wanneer je online het beugelslot gaat aanschaffen in de webwinkel. Wat maakt een beugelslot bijzonder, en welk beugelslot kun je het beste kopen? Lees snel verder voor de antwoorden!

 

Weet je al precies wat je wilt kopen? Ga dan direct naar de webwinkel van scooteronderdelenshop.com en kies jouw beugelslot!

 

Kenmerken van een beugelslot

Je kent vast wel de bekende kabelsloten en kettingsloten. Een beugelslot heeft een afwijkende constructie. Een beugelslot bestaat uit twee delen, een compact slot met gaten, en een beugel van gehard staal die je in het slot steekt. In tegenstelling tot een kabelslot is een beugelslot in principe niet met een betonschaar door te knippen. Wanneer het een nieuw beugelslot betreft met een ART 3 of ART 4 rating is doorzagen nauwelijks mogelijk. Een potentiële dief zal jouw scooter zeker laten staan wanneer je gebruik maakt van een degelijk beugelslot. Houd er wel rekening mee dat een beugelslot wat zwaarder is dan sommige andere oplossingen. Je kunt de beugel ook niet buigen of oprollen zoals dat bij een kettingslot wel mogelijk is. Opbergen is daarmee wel iets lastiger, dat is de prijs die je betaalt voor optimale veiligheid.

 

Koop je toch liever een ander type slot? Op scooteronderdelenshop.com vind je niet alleen beugelsloten, maar ook kettingsloten, schijfremsloten en andere types.

 

Een ART 3 of ART 4 beugelslot kopen

Bij een scooter kun je sloten met een ART 1 of ART 2 rating beter laten liggen. Een ART 3 of een ART 4 beugelslot is een veel veiligere keuze. Beugelsloten gaan tot een rating van ART 4, een ART 5 rating wordt gebruikt voor motorfietsen die thuis geparkeerd staan. Wanneer je online in de webshop jouw beugelslot gaat bestellen geeft ART 3 of ART 4 je direct de informatie die je nodig hebt bij het slot aanschaffen. Voor een diefstalverzekering heb je minimaal een ART 3 gekeurd slot nodig, hoger mag altijd.

 

Bestel direct een nieuw ART 3 of ART 4 slot via scooteronderdelenshop.com, daar vind je goedkoop de beste sloten die in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

Online een nieuw beugelslot aanschaffen

Wanneer je goedkoop een betrouwbaar beugelslot wilt kopen kun je online in de webshop zeker het juiste slot vinden. Ook wanneer je in plaats van een beugelslot liever een nieuw kettingslot koopt moet je letten op de ART rating. In de webwinkel van scooteronderdelenshop.com kun je filteren op ART rating, dat is wel zo handig. Let op de juiste maat, een beugelslot is immers niet buigzaam zoals een kabelslot. Wanneer je niet precies weet welk beugelslot je moet kopen kun je even contact opnemen met de helpdesk van de webshop, daar helpen ze je graag verder.