Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Altijd een optimaal werkende accu aan je fiets

een zeer belangrijk onderdeel aan je fiets is de accu. De accu zorgt er namelijk voor dat de fiets werkt en dat de fiets wordt aangedreven. Het is dus van belang dat de accu zo optimaal mogelijk werkt. Op deze manier kan jij namelijk heerlijk lange fietstochten maken zonder dat je problemen krijgt. Een onderhoudsvriendelijke handeling die uitgevoerd kan worden om de accu zo optimaal te houden is een accu revisie. Wil je meer hier over weten? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Hoe werkt accu revisie?
Met het reviseren van je fietsaccu worden er batterijcellen vervangen van je accu. Je accu bestaat uit veel verschillende batterijcellen en die batterijcellen kunnen in capaciteit achteruitgaan. De batterijcellen hebben allen een eigen wattage, bestaande uit voltage en ampère. Door herhaaldelijk ont- en opladen, kunnen de batterijcellen achteruitgaan. Bij fietsaccu revisie worden onderdelen die gewoon nog goed zijn hergebruikt en de accu wordt volledig vervangen.

Of toch een nieuwe accu?

Als er een fietsaccu revisie wordt uitgevoerd is het van belang dat de volledige accu wordt vervangen en niet maar een paar batterijcellen. Dit komt omdat niet altijd alle baterijcellen even goed met elkaar over weg kunnen, waardoor de accu niet werkt zoals het zou moeten. Het is dus van belang dat je weer waar jij je fietsaccu laat reviseren. Het kan zijn dat je er toch voor kiest om een nieuwe accu te nemen. Dat kan zeker, maar denk er dan wel over na welke accu bij jou fiets past en of je de juiste afmeting hebt. een te grote accu is dan weer jammer, want die gaat nooit in je fiets passen. 

Meer informatie nodig over accu revisie?
Ben je om en wil je je fietsaccu laten reviseren? Laat dit dan doen door een specialist. En wees kritisch in het vinden van je specialist. Vraag hoe de revisieprocedure eraan toe gaat bij hun, zodat je zeker weet dat de volledige accu vervangen wordt, inclusief BMS. Daarnaast kun je door een fietsspecialist je accu ook laten upgraden. Het upgraden bestaat uit nieuwe batterijcellen die krachtiger zijn. Dit heeft een positief effect op capaciteit en levensduur. Een specialist in accurevisie is Rebatt, daar weet je zeker dat je slaagt voor fietsaccu revisie.

https://www.rebatt.nl/