Pcbrehoboth
Image default
Gezondheid

4 tips bij het slapen met warm weer

In slaap vallen bij zomerse temperaturen is vaak moeilijk. Jouw lichaam kan dan vaak slecht afkoelen. Het kan ook aan je matrassoort liggen, sommige matrassen ventileren goed en andere minder. Een latex matras biedt minder ventilatie, maar geeft wel meer slaapcomfort. Het is maar net wat jouw prioriteiten zijn. Gaat jouw prioriteit naar goed slaapcomfort dan raden we het zeker aan om een latex matras te kopen. De beste oplossing voor verkoeling met de zomerse temperaturen is om een airco of waaier te gebruiken, maar er zijn nog meer tips.

Tip 1: water drinken

Genoeg water drinken is sowieso verstandig. Op een normale dag moet je minimaal twee liter water drinken. Wanneer de buitentemperaturen omhoog gaan, stijgt ook je lichaamstemperatuur. Jouw lichaam gaat zweten omdat jouw lichaam niet overhit wilt raken. Om dit vochttekort aan te vullen, is het belangrijk om extra water te drinken. Met het drinken van water hou je ook je hormonen, energie, spieren en gewrichten in balans. Dit helpt jouw lichaam met ontspannen en het geeft dus rust aan jouw lichaam. Dit helpt je lichaam ontspannen en geeft een uitgerust gevoel in de ochtend. Wees dus altijd goed gehydrateerd, dan val je ook sneller in slaap. 

Tip 2: vermijd warme lucht

Je zou denken; laten we het raam openzetten voor wat frisse lucht, maar doe dat vooral niet overdag. De warme lucht kan dan via de ramen naar binnen komen. Het is verstandiger en prettiger in de avond om de warme lucht buiten te laten. Probeer daarom zoveel mogelijk je ramen en deuren dicht te houden op warmere dagen. Zo blijft de koele lucht ook zo lang mogelijk binnen in huis. Het aanschaffen van een airco of een ventilator is ook prettig. Een airco is beter want een ventilator zorgt enkel voor het verplaatsen van de lucht in de kamer en niet voor het verkoelen. 

Tip 3: neem een frisse douche

Het is verkoelend voor jouw lichaam om net voor het slapen te douchen met niet al te warm maar ook niet te koud water. Een lauwwarme douche zorgt ervoor dat jouw lichaam afkoelt. Heb je geen tijd of zin om te douchen. Dan kan je ook alleen je polsen onder een lauwe kraan doen. Door je polsen stroomt een hoop bloed en op deze manier zakt je lichaamstemperatuur.

Tip 4: kies voor dun en luchtig dekbed

In de zomer is het slim om onder een zomerdekbed te slapen. Heb je het met een zomerdekbed nog steeds te warm? Steek dan eens je voeten onder het dekbed uit. Dit is lekker fris en helpt soms al. Als het zo nog steeds niet lukt om in slaap te vallen, probeer dan eens zonder dekbed te slapen. Je kan ook onder alleen je dekbedovertrek slapen.