Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

4 alternatieven voor de houten wereldkaart

In de tijd van Abel Tasman en Dirck Hartog werden wereldkaarten voornamelijk gebruikt om te navigeren op zee, met als doel om de juiste koers te varen. Nu, eeuwen later, weten we van onszelf al veel beter hoe de aarde is opgebouwd en welk werelddeel waar gelegen is. Dat betekent overigens niet dat onze interesse in wereldkaarten door de jaren heen is afgenomen. In tegendeel zelfs! Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een houten wereldkaart aan de muur te hangen. Om enigszins verrassend te blijven, kies je natuurlijk liever voor een andere optie. Daarom behandelen we in dit blog de 4 alternatieven voor de houten wereldkaart. 

 

1 – Wereldkaart zilver

 

Waarom moeilijk doen als de schoonheid soms ook in de eenvoud zit? Een wereldkaart van zilver lijkt misschien saai en standaard, maar dit valt eigenlijk best mee. Een zilveren ‘world map’ past bijvoorbeeld erg goed op een zwarte muur en kan een prachtige toevoeging zijn aan jouw slaapkamer. Heb je er al eens aan gedacht om een wereldkaart boven je bed te hangen? 

 

2 – Wereldkaart koper

 

Vind je koper ook zulk mooi materiaal? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wereldkaarten zijn steeds vaker te verkrijgen in koper. Door de oranje-rode kleur geeft de koperen wereldkaart jouw woonkamer of keuken een warme gloed mee!   

 

3 – Metalen wereldkaart 

 

Vind je de donkere gloed van de koperen wereldkaart wel mooi, maar zou u het oppervlak liever net iets anders zien? Kies dan voor een metalen wereldkaart. Bij deze kaarten is gebruikgemaakt van cortenstaal, waardoor deze uitvoeringen niet kapot te krijgen zijn! 

 

4 – Betonlook wereldkaart

 

Vind je het wel zo leuk om exact te kunnen aanwijzen welke landen je bezocht hebt? De betonlook wereldkaart is in dat geval geen verkeerde optie. De zwartgekleurde landsgrenzen zijn goed zichtbaar door de grijze oppervlak van de wereldkaart met betonlook.   

 

World of Art

 

Zie je het al helemaal voor je hoe een wereldkaart straks bij jou aan de muur prijkt? Neem dan eens een kijkje op de site van World of Art. Deze partij biedt een hoop verschillende kaarten aan die niet zouden misstaan in jouw woon- of slaapkamer. De verschillende uitvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat er altijd wel een product bij zit die exact bij uw muur past. 

 

http://www.worldofart.nl/