Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Zoldertrappen

Zoldertrappen

Een trap naar je zolder uitzoeken. Je hebt dan keuze uit verschillende soorten zoldertrappen. We helpen je graag om de beste zoldertrap te kiezen.

 

Verplaatsbare zoldertrappen

Als eerste maak je een keus tussen een vaste zoldertrap of een verplaatsbare zoldertrap. Het grote voordeel van een verplaatsbare zoldertrap is besparen van ruimte. Doordat je de trap na gebruik kunt verplaatsen komt de ruimte vrij waar je trap stond. Zo ga je met een verplaatsbare zoldertrap dus zeer efficiënt om met je beschikbare ruimte. 

 

Kiezen tussen beuken of grenen

Heb je gekozen voor een houten zoldertrap? Dan moet je nog een keus maken tussen grenen- en beukenhout. Grenenhout is afkomstig van een dennenboom. Je herkent het aan de lichte, geelachtige, kleur. De nerf is matig fijn. Naast deze kenmerken heeft grenenhout een specifieke vlamachtige tekening. Beukenhout heeft een fijne nerf. De structuur is gelijkmatig en heeft weinig tekening. Beukenhout is een hardhout soort. Beide trappen zijn gelijk als het gaat om maatvoering. Ook het verplaatsen van de trappen gaat eenvoudig. Daar zit geen verschil in. Je kiest de trap dus op basis van de nerf en de tekening. Wat past het beste bij jouw interieur?

 

Accessoires voor een zoldertrap

Om het plaatsen van een zoldertrap nog eenvoudiger te maken zijn er allerlei accessoires beschikbaar. Het meest handige accessoire is een bevestigingsrail. We leggen je uit waarom dit zo handig is. De rail bevestig je net onder je zolderruimte. Hieraan bevestig je de trap zodra je de trap gaat beklimmen. Nu raden wij je aan om een tweede rail te nemen. Deze rail plaats je dan boven de eerst geplaatste rail (als daar ruimte is natuurlijk). Wanneer je klaar bent met het gebruik van de trap haak je de trap aan de tweede rail. Zo komt je trap recht onder de zolder te hangen, strak tegen de muur. Heb je de ruimte niet om de rails boven elkaar te hangen dan kun je er ook voor kiezen om de tweede rail op een andere, vrije muur te hangen. Na gebruik hang je de trap daaraan op zodat hij geen ruimte meer in beslag neemt.

 

Koop je zoldertrappen bij van Eldik Ladders

Bij Van Eldik Ladders hebben we een grote voorraad aan zoldertrappen. Zowel in beuken- als in grenenhout. Je hebt dus altijd snel je trap in huis. Of als je van tevoren het verschil wilt zien tussen de verschillende houtsoorten, mag je altijd langskomen in onze werkplaats. We voorzien je graag van advies voor jouw specifieke situatie.

 

https://www.vaneldikladders.nl/