Pcbrehoboth
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat voor vloer kies jij? Een gietvloer of een houten vloer?

De vloer wordt ook wel de ziel van een kamer genoemd. De vloer is namelijk de basis van een interieur. Je hebt het vast wel eens gehad dat je een kamer binnenliep in een landhuis en dat je dacht ‘wow, wat een prachtige vloer!’. De vloer maakt dan de hele ruimte compleet en verbind alle losse delen aan elkaar. Of als je een winkel binnenloopt en waarbij de gietvloer zorgt voor een goede en professionele sfeer. Om deze reden heeft de vloer dus deze bijnaam. Het type vloer dat je neemt is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Een houten vloer zorgt er bijvoorbeeld voor dat een ruimte meer robuust is en als het ware een soort romantische uitstraling krijgt. Een gietvloer zorgt weer voor een meer professionele en strakke uitstraling die over het algemeen beter te combineren is met verschillende interieurstijlen.

De gietvloer in Nederland

De gietvloer wint rap terrein in Nederland. Waar deze vloer 15 jaar geleden nog voor veel mensen onbetaalbaar was, is dit nu niet meer het geval en kiezen steeds meer huishoudens en winkels voor deze mooie vloersoort. Een gietvloer heeft veel makkelijke toepassingen. Er komen geen krassen op, de vloer gaat tientallen jaren mee en een gietvloer is te gebruiken voor verschillende einddoelen. Zo kan je een gietvloer in een fabriekhal leggen, in een restaurant, een voetbalstadion of simpelweg in een woonhuis.

Als je een gietvloer wilt laten leggen zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten:

  1. Door welke partij laat je de vloer leggen? Een gietvloer laten leggen is een hele specifieke klus. Hier heb je de nodige kennis en ervaring voor nodig. Toch zijn er een groot aantal kleine bouwbedrijven die aangeven een gietvloer te kunnen leggen zonder een gedegen record te hebben. Wat we in de praktijk veel zien is dat dit soort vloeren snel scheurtjes laten zien en makkelijk beschadigen. Als je een vloer laat leggen voor minimaal 10.000 euro dan wil je dit natuurlijk niet. Kies daarom een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van een gietvloer. Zo heb je altijd garantie op je vloer zonder gedoe!
  2. Denk goed na over de uitstraling van je vloer. Hoe gekker de vloer, hoe groter de kans dat je hem snel beu bent. We kennen genoeg verhalen van mensen die een vloer hebben laten leggen en er na één jaar alweer vanaf wilde omdat ‘felrood’ toch niet de juiste kleur was geweest. Een gietvloer ligt een lange tijd en bedenk dat je smaak in de loop der jaren verandert.