Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Wanneer heb ik een puincontainer nodig?

Ben je op dit moment bezig met het verbouwen van je huis en weet je nog niet zeker hoe het werkt met het ruimen van het puin? Dan is het een goed idee om jezelf hierover te informeren. Op internet kun je hier veel informatie over vinden, maar is dit wel altijd te vertrouwen? In veel gevallen is het beter om verder onderzoek te doen en je informatie te halen bij een partij die hier veel verstand van heeft. Speciaal om deze reden hebben wij deze blog geschreven met wat wel en niet in een puin container mag. Op deze manier ben jij er zeker van dat je geen wetten of regels overtreedt en dus niet in de problemen komt.

Wanneer huur je een puincontainer?

Het is niet altijd duidelijk in welke situatie je gebruik dient te maken van een puincontainer. In sommige situaties is een puincontainer huren overbodig. Zo heb je bij het opruimen van je tuin geen puincontainer nodig. Takken, gras en ander groen mag je gewoon deponeren in de daarvoor bestemde groenbakken of een groencontainer. Deze bakken worden met regelmaat opgehaald en geleegd. Verwijder je tegels of stenen uit de tuin? Dan dien je wel gebruik te maken van een puincontainer. Hieronder hebben wij opgesomd wat je wel en niet mag deponeren in een puincontainer.

Wat mag ik in een puincontainer deponeren?

In een puincontainer mag je het onderstaande deponeren: stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels, dakpannen

Goed nieuws, je mag meer in een puincontainer deponeren dan je in eerste instantie dacht. Zo mag je onder andere tegels in deze containers deponeren. Bij het verbouwen van je tuin kun je dus makkelijk de oude tegels deponeren in de daarvoor bestemde container, en hoef je geen extra container te huren. Kijk wel uit voor het bijbehorende groenafval. Dit mag, in tegenstelling tot de tegels, niet vervoerd worden in een puincontainer. Gelukkig kun je nog altijd gebruik maken van een groencontainer of een groenafval container. 

Welke materialen mogen niet in een puincontainer?

Er zijn ook een aantal materialen die je niet in een puincontainer mag doen. Gips, asfalt en dakgrind zijn enkele voorbeelden van deze materialen. Daarnaast, mag je ook geen asbest in de puincontainer doen of puinzakken in deze containers deponeren. Om dit afval te vervoeren dien je gebruik te maken van een ander soort container.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/puincontainer-huren/