Pcbrehoboth
Image default
Industrie

Vloerweegschalen voor de zwaarste belasting

Elke professional kan weer andere eisen stellen aan zijn of haar vloerweegschalen. Misschien moet u met regelmaat zeer zware ladingen wegen. Denk aan pallets of grote en zware objecten. In die gevallen hebt u zeer waarschijnlijk de behoefte aan een vloerweegschaal die de zwaarste taken aankan en die is berekend op het precies wegen van de grootste en zwaarste ladingen. Dergelijke weegschalen vindt u bij specialisten voor industrieel of bedrijfsmatig gebruik, zoals LRE weegtechniek.

Kies voor vloerweegschalen van staal

Elke vloerweegschaal is voor een groot gedeelte zo sterk als het materiaal waarvan deze is vervaardigd. Weegschalen voor lichtere klussen kunnen vaak vervaardigd zijn uit kunststof of lichtere soorten staal zoals RVS en aluminium. Zoekt u een echte heavy duty weegschaal, dan kunt u beter gaan voor een exemplaar dat is vervaardigd uit staal. Dergelijke exemplaren zijn specifiek ontworpen voor de zwaarste lasten en zijn dan ook geschikt voor industrieel of zeer zwaar bedrijfsmatig gebruik. Hiermee weet u zeker dat er altijd aan uw weegbehoeftes kan worden voldaan. Daarbij maakt u met vloerweegschalen van staal ook een duurzame keuze: deze weegschaal zal goed zijn voor jarenlang intensief dagelijks gebruik.

Het andere uiterste: de telweegschaal

Aan de andere kant van het spectrum vindt u de telweegschaal. Bij een telweegschaal ligt de nadruk veel meer op uiterste precisie en het nauwkeurig kunnen wegen van kleine producten, kleine hoeveelheden of exacte aantallen. De kans is altijd aanwezig dat u in uw bedrijf zowel aan een vloer- als aan en telweegschaal behoefte hebt. Ook hiervoor kunt u terecht bij een allround specialist als LRE Weegtechniek. Aan uw telweegschaal stelt u wellicht weer totaal andere eisen; zo moet deze vaak handzaam en mobiel zijn. Daarom hebt u de keuze uit exemplaren met een ingebouwde accu zodat de weegschaal eenvoudig op meerdere plekken kan worden gebruikt.