Pcbrehoboth
Image default
Eten en drinken

Tips voor een leuke BBQ

Een BBQ organiseren blijft altijd leuk om te doen. Of je dit nu doet voor een groep vrienden, familie of voor de buurt. Vaak blijft het wel lastig om in te schatten hoe veel je nu nodig hebt en wat je allemaal moet inslaan voor een geslaagde BBQ. Wij geven je daarom wat tips waar je op moet letten wanneer je een BBQ organiseert.

Het belangrijkste voordat je begint met je boodschappenlijstje is dat je weet hoe veel personen er komen en zijn er belangrijk dieetwensen of allergieën? Vraag dit altijd even van te voren aan de gasten die je hebt uitgenodigd. Komen er ook kinderen mee, houdt er dan rekening mee dat kinderen vaak wat minder eten dan een volwassen persoon.

Hoe veel vlees per persoon?

Dit is toch vaak wel het moeilijkste maar wel het belangrijkste. Je rekent ongeveer per persoon 400-500 gram vlees. Dit zijn vaak 4 stukken vlees. Dit is uiteraard wel afhankelijk van je gezelschap en wat je nog allemaal verzorgd aan bijgerechten. Je kan ook nog kiezen voor een lekker stukje vis op de BBQ. Heb je vegetarische gasten, houdt hier dan rekening mee! Doe je het liever niet zelf, besteed het dan uit aan de BBQ specialist.

Bijgerechten

Kies voor heerlijke groenten die je kan grillen op de BBQ. Maak bijvoorbeeld heerlijke groente spiesjes. Je kan er ook voor kiezen om er gewoon wat groenten bij te doen. Natuurlijk horen bij een goede BBQ ook heerlijke salades en stokbrood met smeersels. Zorg sowieso voor twee verschillende soorten salades; een pastasalade en een frisse, groene salade bijvoorbeeld. Qua brood kan je ook alle kanten op. Kies voor traditioneel stokbrood of een Turk brood. Serveer dit met 3 a 4 sausjes die je gasten heerlijk kunnen smeren op het brood.

Drank

Zorg voor voldoende frisdrank, bier en wijn. Hoe veel drinken je moet kopen hangt ook af van je gezelschap. Om hier een richtlijn voor te geven is daarom ook erg lastig. Kies daarom liever voor wat extra dan dat jij je gasten moet teleurstellen. Zorg ervoor dat alle drank goed van te voren koud staat. Wil je volledig ontzorgt worden, kies dan voor Bbq bezorgen utrecht. Tip om het jezelf wat makkelijker te maken; vul emmers met ijs en zet hier wat bierflesjes en flessen wijn in en zet karaffen met vers fruit en water op tafel. Zo kunnen je gasten altijd zelf een versnapering pakken.