Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Overmatig zweten: Tips en tricks om dit te verminderen

Overmatig zweten van oksels is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Het kan erg vervelend zijn en invloed hebben op je sociale leven. Gelukkig zijn er verschillende methoden om overmatig zweten te verminderen. In deze blog komen tips aan bod die jou zouden kunnen helpen! 

 

Wat vooral niet doen!

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat synthetische stoffen het zweten verergeren. Vermijd dus kledingstukken die zijn gemaakt van polyester, nylon of andere synthetische materialen. Kies in plaats daarvan voor kledij die is vervaardigd uit natuurlijke vezels zoals katoen, linnen of zijde. Deze zijn luchtiger en ademen beter, waardoor het zweten wordt verminderd.

 

Voeding heeft effect!

Een ander belangrijk aspect is om op je voeding te letten. Zo kunnen voedingsmiddelen met veel suiker, vet en kruiden het zweten verergeren. Wees daarom matig met alcohol, pittig eten en koffie. Drink daarnaast veel water om de afvalstoffen af te voeren en het lichaam te hydrateren. Probeer ook stress te verminderen door bijvoorbeeld meditatie, yoga of ontspanningsoefeningen te doen.

 

Botox als effectieve oplossing

Als je al deze tips hebt uitgeprobeerd en nog steeds overmatig zweet, kan botox helpen. Botox is een behandeling waarbij de zenuwen die de zweetproductie regelen, worden geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat het zweten wordt verminderd. Een nadeel is wel dat de behandeling duur is en dat je het om de paar maanden moet herhalen. Daarentegen is het effect wel heel groot.

 

Goede hygiëne

Verder is goede hygiëne zeer belangrijk bij overmatig zweten. Zweet kan een onaangename geur veroorzaken en niemand vindt het leuk om onfris te ruiken. Gebruik daarom een goede antibacteriële zeep om je lichaam te wassen en gebruik daarnaast een deodorant of antitranspirant die de zweetproductie vermindert. Probeer tussen de 2 à 3 keer per dag te douchen.