Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Meerjaren Onderhouds Plan nodig?

Het Meerjaren Onderhouds Plan, ook wel MJOP genoemd, is een plan waarin het geplande onderhoud vermeld staat aan woning(groep). Een meerjarenonderhoudsplan is dan ook ideaal voor VvE’s (Vereniging van Eigenaars) of bedrijfspanden. Een meerjarenonderhoudsplan kan opgesteld worden voor 1, 3, 5, 10 of 20 jaar. Wilt u graag een MJOP op laten stellen, zodat u altijd weet wat de huidige staat is en welk onderhoud wanneer gedaan moet worden om aftakeling te voorkomen? U kunt het overlaten aan Bouw Advies van der Steuijt.

Waarom een MJOP opstellen?

Dankzij een meerjarenonderhoudsplan weet u precies waar u aan toe bent. In dit plan staan altijd de volgende drie bouwdelen beschreven:

  1. Het bouwdeel waar het om gaat
  2. De cyclus, ofwel hoe lang dit bouwdeel nog meegaat
  3. En de kosten van herstel van dit bouwdeel

Verder staat per bouwdeel altijd aangegeven waar die zich bevindt (de plaatsbepaling, bijvoorbeeld op de eerste etage), het gebrek (bijvoorbeeld uitgevallen voegwerk) en de onderhoudsmaatregel (bijvoorbeeld voegen opnieuw vullen).

Denk ook aan de bouwkundige keuring

Een ander ook belangrijk document is de bouwkundige keuring. Ook voor een bouwkundige keuring in Rotterdam of Delft kunt u bij Bouw Advies van der Steuijt terecht. Een bouwkundige keuring kunt u laten opstellen wanneer u een woning of pand in de verkoop zet. Zo is voor alle partijen de huidige staat helder en kan hier geen verwarring over ontstaan.

Laat uw MJOP professioneel opstellen

Wilt u graag alles op een rijtje hebben en inzicht hebben in de verwachte kosten van uw pand voor de komende jaren? Dan is een MJOP opstellen door bouwkundig adviesbureau Bouw Advies van der Steuijt ideaal.

https://www.bavds.nl