Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Kat plast in huis

Uw kat plast in huis. Wat is de oplossing?

Katten zijn fijne huisdieren, die over het algemeen prima zindelijk zijn. Toch kan het gebeuren dat uw kat opeens op andere plekken in huis gaat plassen. Dit kan verschillende redenen hebben. Het is natuurlijk heel erg vervelend als uw kat ineens op uw bed, middenin de gang of achter de bank plast. Deze verandering in gedrag kan verschillende oorzaken hebben. En u wilt natuurlijk weten wat u hier tegen kunt doen.

Oorzaken voor in huis plassen

Er kunnen verschillende redenen zijn dat uw lieve huisdier opeens de kattenbak niet meer kan vinden. Het kan zijn dat er een andere oorzaak is. Blaasontsteking, blaasgruis, suikerziekte en nierproblemen zijn veelvoorkomende aandoeningen bij katten. Als u vermoedt dat het in huis plassen één van de genoemde oorzaken is, dan is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de dierenarts. Deze kan uw kat verder onderzoeken en een oplossing voor het probleem zoeken. Als er niets ernstigs is, heeft uw kat last van gedragsproblemen. Dit moet u op een andere manier aanpakken.

Gedragsproblemen oplossen

De kat plast in huis, maar heeft geen lichamelijke problemen? Dan is er sprake van een gedragsprobleem. Angst of stress zijn veel voorkomende oorzaken voor deze problemen. Er zijn veel aanleidingen die angst of stress bij uw kat kunnen veroorzaken. Verhuizingen, nieuwe katten binnen het territorium of de komst van een nieuw familielid kunnen allemaal spanning opleveren, waardoor de kat probleemgedrag gaat vertonen. Een manier om dit op te lossen is door het gebruik van Feliway. Dit product komt in de vorm van een verdamper of een spray en verspreidt een belangrijk feromoon waardoor de kat rustig wordt. Een andere manier om angst en stress bij uw kat te verminderen is door middel van producten.

Kijk eens naar de kattenbak

Heeft u een bovengenoemde problemen al uitgesloten en heeft u ook het stressniveau van uw kat al verlaagd, maar blijft de kat in huis plassen? Dan kan de kattenbak nog de veroorzaker van het probleem zijn. De kat plast in huis omdat het zijn kattenbak niet prettig vindt. Dit kan te maken hebben met het aantal kattenbakken, maar ook met de soort kattenbak of de vulling van de kattenbak. Het aantal kattenbakken in huis moet gelijk zijn aan het aantal katten in huis plus eentje extra. Katten zijn erg gevoelig voor geuren en willen graag hun eigen bak hebben. Ook kan de kat een voorkeur hebben voor een type kattenbak, bijvoorbeeld met of juist zonder kap. Ook zijn er veel verschillende soorten kattenbakvulling. Misschien is uw kat dol op silicaat of vindt het traditioneel kattengrit juist prettig. Ten slotte is het natuurlijk ook erg belangrijk om de kattenbak altijd goed schoon te maken. Katten zijn kieskeurige dieren, die graag een schoon plekje hebben.

Verschillende problemen, verschillende oplossingen

Een kat die in huis plast kan dus last hebben van veel verschillende problemen. Pas als u de achterliggende oorzaak weet, kunt u het probleem adequaat aanpakken. Bij angst en stress is Feliway effectief, terwijl bij een probleem met de kattenbak dat niet de oplossing is. Zoek dus altijd eerst de achterliggende oorzaak, voordat u aan een oplossing begint. Heeft u last van dat uw hond plast in huis? Lees dan meer specifieke informatie over dat de hond plast in huis. Honden en katten zijn immers verschillende dieren.

https://dierenzaakxl.nl/