Pcbrehoboth
Image default
Dienstverlening

Hoe je op de snelste manier van een stroomstoring afkomt

Stroomstoringen zijn echt super vervelend, ze komen namelijk nooit op het juiste moment en weerhouden je ook van de dingen die je eigenlijk wilde gaan doen. Het is dan ook niet gek dat je zo snel mogelijk van je stroomstoring af wilt, je moet hiervoor wel gaan kijken waar de stroomstoring vandaan komt. De stroomstoring kan namelijk van buitenaf maar ook van binnenuit komen, in beide situaties moet je ook anders handelen. Hieronder kun je lezen hoe je moet handelen. 

Stroomstoring van binnenuit

Wanneer je last denkt te hebben van een stroomstoring kan het erg handig zijn om bij de buren te gaan kijken of zij wel gewoon stroom hebben, hieruit kun je namelijk de conclusie trekken waar de stroomstoring vandaan komt. Wanneer de buren gewoon stroom hebben en ook nergens last van hebben komt de stroomstoring waarschijnlijk van binnenuit. In dit geval kun je het best een elektricien bellen om de stroomstoring op te komen lossen, dit is ook gelijk de snelste optie. Het is erg lastig om achter de oorzaak van een stroomstoring van binnenuit te komen, vaak zit het probleem namelijk in de groepenkast. Een elektricien kent de groepenkast door en door en ziet dus ook al snel wat er mis is. 

Storing in het buurtnet

Wanneer de buren ook geen stroom hebben zit er waarschijnlijk een storing in het buurtnet, voor deze storing is het niet mogelijk om een elektricien te bellen. Deze storing moet namelijk worden gemeld, je moet hiervoor bellen naar het Nationaal storingsnummer. Wanneer je de storing hebt gemeld komt er iemand van het netbeheer langs om de stroomstoring op te lossen. De storingen in het buurtnet duren vaak wat langer om op te lossen omdat de problemen vaak ook wat groter zijn, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een elektrakabel stuk is.