Pcbrehoboth
Image default
Kunst en Kitsch

Een wandeling door de kunstenaarswoning van een beeldend kunstenaar

De Tempelhof is het atelier en woonhuis van beeldend kunstenaar Huub en tuinarchitecte Adelheid Kortekaas. Dit bijzondere huis is eigenlijk meer een totaalkunstwerk waarin alle objecten die zich in en rond het gebouw bevinden en alle ruimtes inclusief de beeldentuin bijdragen aan een complete harmonie van vormen en kleuren. De Tempelhof kunt u vinden in Winssen, in de buurt van Nijmegen, en is het resultaat van meer dan 20 jaar werk. Het pand en de beeldentuin geven een uniek beeld van hoe de zoektocht van een beeldend kunstenaar naar een universele beeldtaal gestalte kan krijgen. 

Het samenspel tussen een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect 

Het werk van Huub en Adelheid Kortekaas is het samenspel van een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect. Huub Kortekaas werkte als beeldend kunstenaar totdat hij in de jaren ’60 de tuinarchitecte Adelheid ontmoette. Ze konden elkaar vinden in een zoektocht naar een universele vormentaal en besloten als duo verder te gaan. Sindsdien heeft het duo vele kunstwerken gemaakt en prestigieuze installaties gerealiseerd in zowel het binnen- als buitenland. In de jaren realiseerde het duo zich dat ze niet meer met financieel gewin bezig wilden zijn maar de aanzet willen geven tot een nieuwe renaissance. Hun huis veranderde in een laboratorium om het nieuwe denken te verwezenlijken. Het kiemplantje staat daarom centraal in hun werk en symboliseert het verlangen om als mens te kunnen worden wat we in ons diepste wezen willen zijn. Het werk wat ze vanuit deze gedachte maken noemen ze Quantum Art, en speelt zich af op het snijvlak tussen economie en spiritualiteit, en individu en maatschappij. 

Wilt u in contact komen met deze kunstenaars of De Tempelhof bezoeken?

Wilt u een keer De Tempelhof bij Nijmegen bezoeken of in contact komen met de beeldend kunstenaars omdat u een kunstwerk van ze wil aanschaffen? Dan kunt u hun contactgegevens vinden op hun website.  

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/