Pcbrehoboth
Image default
Auto’s en Motoren

Een tweede gezinswagen verzekeren

Een tweede wagen 

In nederland heeft ongeveer een kwart van de gezinnen een tweede wagen. Dat is lang niet zo gek als je bedenkt dat steeds meer gezinnen twee inkomens hebben en daardoor ook beiden mobiel moeten zijn. Op zich kun je prima ieder je eigen verzekering afsluiten. Maar stel dat je bijvoorbeeld een voordelig tarief geniet, omdat je al heel wat jaren schadevrij bent?  Je partner daarentegen neemt voor het eerst een verzekering op eigen naam. Vanzelfsprekend zal je partner een hogere premie betalen dan jij. Of toch niet? Wat is in zo een geval de beste oplossing?

 

Tweede gezinsautoregeling 

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid aan een zogenaamde ‘tweede gezinsautoregeling’ af te sluiten. Op die manier geniet je van een aanzienlijke korting die vaak bijna gelijk is aan de no-claimkorting.  In dit geval neem je de schadevrije jaren niet over maar alleen de korting. Het voordeel hierbij is dat wanneer je schade veroorzaakt met de tweede wagen, je geen schadevrije jaren verliest. Beide wagens blijven dus dezelfde korting genieten. Ondertussen bouwt je partner wel zelf schadevrije jaren op. Ondanks wat de naam doet vermoeden geldt deze regeling alleen voor samenwonende partners. Kinderen zijn vaak jonge bestuurders die voor de verzekeraar een te groot risico op schade met zich meebrengen. Zij komen daardoor niet in aanmerking voor deze regeling.

 

Is de tweede gezinsautoregeling overal beschikbaar 

Wanneer je aan de slag gaat met autoverzekeringen vergelijken, zul je merken dat lang niet alle maatschappijen deze regeling aanbieden. Een voorbeeld van zo een betrouwbare maatschappij waar je de tweede gezinsautoregeling kan aangaan is Lancyr autoverzekering. Zij zijn echter niet de enigen. Bovendien worden er vaak enkele voorwaarden gesteld. Deze voorwaarden verschillen naargelang de verzekeraar. Zo kan het zijn dat je verplicht wordt je eerste verzekering bij dezelfde maatschappij te nemen.  Je auto mag vaak maar een bepaalde maximale waarde hebben en je mag met de eerste wagen het voorbije jaar geen schade veroorzaakt hebben. Goed je autoverzekering vergelijken kan je een antwoord bieden op de vraag of deze optie voor jou en je partner aangewezen is.  Bovendien kom je eenvoudig te weten wat de verschillende voorwaarden zijn. Wil je snel een overzicht van de verschillende maatschappijen en hun mogelijkheden? Een website als Autoverzekering.nl biedt je alvast de mogelijkheid een online simulatie ui te voeren waardoor je meteen weet welke maatschappijen en premies voor jou interessant kunnen zijn.

http://autoverzekering.nl