Pcbrehoboth
Image default
Verbouwen

Een houten vloer en de voordelen hiervan

Houten vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn. Het voegt warmte, karakter en stijl toe aan elk huis, of het nu oud of nieuw is. 

De initiële kosten zijn weliswaar iets hoger dan voor tapijt of linoleum, maar ze kunnen een leven lang meegaan als regelmatig onderhoud en de nodige reparaties correct worden uitgevoerd. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor een goedkoper alternatief namelijk houtlook PVC vloeren. Kijk hiervoor eventueel naar de Moduleo Select PVC vloeren die een enorm realistische houtnerfstructuur hebben, maar dan met de voordelen van PVC.

Tapijt, linoleum of laminaat gaan helaas niet zo lang mee als het gaat om algemene slijtage, dus het kan zijn dat u deze producten in de loop der jaren veel vaker moet vervangen, wat u meer tijd en geld kost dan u in eerste instantie had verwacht.

Houten vloer is erg duurzaam

Houten vloeren, of het nu massieve of aangelegde vloeren zijn, zijn zeer duurzaam en bestand tegen alledaagse slijtage. Omdat het natuurlijke producten zijn, houden ze de warmte veel beter vast dan door de mens gemaakte laminaten, tegels of stenen vloeren, zodat ze veel comfortabeler aanvoelen, vooral in de koudere maanden van het jaar. 

Laminaat voelt altijd koud aan, dus hoewel de initiële kostenvoordelen goed zijn, zullen aspecten als deze er uiteindelijk altijd voor zorgen dat houten vloeren een aantrekkelijker alternatief zijn.

Hoe houd je een houten vloer optimaal?

Het algemene onderhoud en schoonmaken van een houten vloer kan niet eenvoudiger zijn. Houten vloeren zijn beter bestand tegen gemorste vloeistoffen en vuil, dus deze eenvoudig wegvegen of borstelen is ongelooflijk eenvoudig, in tegenstelling tot wat er zou gebeuren op een vloer met tapijt. Dit geeft u meteen een beetje meer gemoedsrust bij het opruimen na kinderen of huisdieren.

Hygiënisch gezien zijn houten vloeren veel beter dan tapijten. Huisdiereigenaren en mensen met een allergie zullen hier in het bijzonder van profiteren, omdat houten vloeren geen onderdak bieden aan parasieten zoals vlooien, huisstofmijt, teken of sporen van allergenen. Ook onaangename geurtjes die door huisdieren of gemorste vloeistoffen worden achtergelaten, zullen niet langer een probleem zijn dankzij het gemak waarmee een houten vloer kan worden schoongemaakt.

Een houten vloer beschikt over een tijdloze stijl

De tijdloze aantrekkingskracht van een houten vloer wordt vaak over het hoofd gezien en in tegenstelling tot tapijten, linoleum of tegelpatronen hebben deze niet te lijden onder het in en uit de mode raken. Geen enkele plank is ooit hetzelfde, zodat kleur- en tintverschillen een verdere authentieke, natuurlijke aantrekkingskracht aan elke vloerruimte geven. Houten vloeren worden al eeuwenlang in woningen gebruikt, dus u kunt er zeker van zijn dat dezelfde trend in de komende jaren niet zal veranderen, zodat u in de toekomst tijd en geld bespaart.

Een ander voordeel is dat als de vloer er na jarenlang gebruik moe begint uit te zien, u het hout gewoon opnieuw kunt schuren en verzegelen, waardoor het meteen weer in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

Verschillende prijsklasse bij een houten vloer

Prijs en budget zijn altijd een factor bij de aanschaf van een vloerbedekking. Houten vloeren hebben een heel spectrum aan prijsklassen, van goedkope tot meer prijzige opties, zodat u altijd iets zult vinden dat binnen uw budget past. Houten vloeren zijn een goede investering, of u ze nu in een huurwoning of in uw eigen woning legt. De esthetische aantrekkingskracht op potentiële kopers of huurders zal zeker toenemen, waardoor de kans op een snelle overeenkomst met beide partijen groter wordt.

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/houtlook/