Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Behoefte aan meer vermogen

Stel je voor: na maanden en maanden gespaard te hebben koop je hebt eindelijk die ene auto. De eerste paar maanden ben je er compleet tevreden mee, maar na een tijdje begin je te twijfelen aan iets. Hij zou toch wat sneller mogen, wat meer power mogen hebben. Wat je hier aan kunt doen? Nou, je zou de auto weer kunnen verkopen en gaan kijken voor iets met meer vermogen en koppel. Dit wil je uiteraard niet. Na al die tijd gespaard te hebben voor deze auto ga je hem toch zeker niet weg doen? Nee. Er is namelijk een andere manier. Je kunt ervoor kiezen om je auto te laten chippen.

Iets voor jou?

Denk je erover om je auto te laten chiptunen in omgeving Brabant? Laat dit dan altijd door vakmensen doen. Zo beperk je de risico’s en weet je zeker dat het hele proces in goede handen is. Voor meer informatie kun je een chiptuner altijd om advies op maat vragen.

Hoe werkt het?

 Zoals eerder aangegeven wordt chiptuning vaak toegepast om het vermogen van een auto een boost te geven, vaak heeft dit ook tot gevolg dat het brandstofverbruik van de auto een flink stuk word verminderd. Dit werkt als volgt: elke auto van het moderne tijdperk heeft een boordcomputer, de ECU (electronic control unit). De ECU regelt onder andere hoeveel brandstof er wordt ingespoten, het tijdstip van ontbranding en de druk van de turbo. De software van deze boordcomputer is begrensd en aangepast om het type van de motor. Vanuit de fabriek wordt deze software zodanig geprogrammeerd dat de motor van de auto altijd een stuk onder de maximale belasting. Hier zit dus ruimte om vermogenswinst te behalen.  Tijdens het chiptuning-proces wordt de ECU opnieuw ingesteld. Mits dit op de juiste manier word uitgevoerd kan de algemene prestatieverbetering van de auto oplopen tot ongeveer 40%. Dit gaat dan om de topsnelheid (vermogen) en om de trekkracht (koppel). Bij atmosferische motoren ligt dit percentage lager, rond de 10%. Het chippen van auto’s is volledig legaal in Nederland. Rij je lease, check vooraf dan altijd even wat de voorwaarden zijn in het leasecontract. Meestal zijn leasemaatschappijen geen voorstander van chiptuning.

 

https://www.cts-chiptuning.com/