Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Accountant nodig?

Ondernemen moet natuurlijk wel leuk blijven en accountancy is nou net een van die dingen die veel ondernemers niet tot hun hobby’s rekenen. Maar het links laten liggen is geen optie, als de administratie niet op orde is kan dit voor lastige situaties zorgen. Denk bijvoorbeeld aan jaarrekeningen of de belastingaangifte. Als dit niet iets is dat u zelf graag doet of goed kunt, is het handig dit aan anderen over te laten. Hoe, dat lees je in deze blog.

Belastingen
Een belangrijk onderdeel van uw jaarlijkse administratie is de aangifte van diverse belastingen. Voor u als mkb’er, zzp’er of eenmanszaak zal dit voornamelijk gaan om de omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Allemaal zaken waarbij enig verstand van belasting belangrijk is. Een fout hierin kan grote financiële gevolgen hebben, en dat wilt u natuurlijk niet. Een goede accountant pakt dit voor u op, door samen met u alle cijfers door te lopen. 

Jaarrekening
Aan het eind van het jaar vraagt de Belastingdienst iedere ondernemer om de balans op te maken en op te geven wat de behaalde winst en verlies van het desbetreffende jaar is. Zo weten zij hoe het er bij u voor staat en wat ze kunnen verwachten voor de toekomst. Ook voor u zelf als ondernemer is het prettig een overzicht te hebben. Op basis daarvan kunt u plannen maken voor de toekomst. Hoeveel ruimte heeft u om nieuwe mensen aan te nemen, nieuwe apparatuur aan te schaffen of uw bedrijfsgebouw uit te breiden? Net als het betalen van belasting is ook het opstellen van een jaarrekening verplicht. 

Andere administratieve taken
Een accountant kan u daarnaast ook helpen bij andere administratieve taken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u het te druk heeft om u bezig te houden met de salarisverwerking of het personeelsbeleid. Dit kunt u ook aan een accountant overlaten. Die zal in eerste instantie samen met u alles goed doornemen en gaat vervolgens aan de slag om u te ontzorgen. 

Accountant nodig in de regio van Twello?
Heeft u een eigen bedrijf en komt u door de administratie niet meer toe aan wat u echt wil en moet doen? Denk dan eens aan een accountancybureau als BW&S uit Twello. Deze accountant uit Twello helpt u graag met alle belastingaangiftes, jaarrekeningen, administratie en meer. Bovendien staan de specialisten u altijd graag bij in advies. Zo kunt u zich bezighouden met de groei van uw bedrijf en wordt alle rompslomp voor u overgenomen. Maak eenvoudig een afspraak met de specialisten van BW&S via de website. 

https://www.bw-s.org/