Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagennet

Je kan natuurlijk je lading niet los laten slingeren in je aanhangwagen. Je kunt je lading op verschillende manieren vast zetten in de laadbak. Maar een net is met een losse lading altijd verplicht. Het advies voor de afmetingen van een aanhangwagennet is om deze 50 centimeter breder en 50 centimeter langer te nemen dan de bakmaat. Een lading moet ten alle tijden zo zijn vastgemaakt dat deze tijdens het rijden niet uit de aanhangwagen kan vallen. Houdt hierbij ook rekening met bijvoorbeeld een noodstop of een uitwijkmanoeuvre.  

Aanhangernetten zijn er in twee verschillende soorten: gaasnetten en maasnetten.

Wat is het verschil tussen een maas en gaasnet voor een aanhangwagen?

Gaas en maasnetten zijn beide een aanhangwagennet met dezelfde doeleinden. Het verschil tussen deze netten is de maaswijdte. Ook het materiaal van het net is anders. Het gaasnet is ook bedoeld voor een ander type lading. Beide soorten netten zijn gemaakt van professionele kwaliteit.

Gaasnet

Je kunt een gaasnet herkennen aan de zwarte kleur. Een gaasnet is gemaakt van PE-materiaal en is 220gr m². Het materiaal is UV bestendig waardoor deze dus niet beschadigd worden door de zon waardoor het net een lange levensduur heeft. Een gaasnet heeft geen wijdte waardoor je er kleine en fijne materialen mee kunt vervoeren. Het net beschikt over een dikke zoomrand waarin bevestigingsogen in zitten. Langs de rand loopt ook een elastiek waardoor je het net eenvoudig kan vastmaken en gemakkelijk een lading zoals grond of fijne steentjes mee kan vervoeren.

Maasnet

Een maasnet herken je aan de groene kleur. Het net is gemaakt van een soepel PP materiaal en is ook beschermt tegen UV straling. Een maasnet heeft een wijdte van 45 mm en is 200gr m². De maasnetten zijn bedoeld om grote objecten mee te vervoeren met losse onderdelen. Wanneer je bijvoorbeeld een kast wil vervoeren is het niet verplicht een net te gebruiken, verstandig is het wel om voor de zekerheid een net te gebruiken. 

Afdekzeil

Een afdekzeil biedt extra bescherming tegen water en UV straling. Afdekzeilen zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor het vervoeren van kleine en fijne dingen. Er gaat natuurlijk niks doorheen.

Bevestigingsmateriaal

Bij sommig aanhangwagens ontbreken de bevestiginspunten om bijvoorbeeld een net of spanbanden vast te kunnen zetten. Hiervoor zijn bevestigingspunten zoals vastzetbeugels of touwhaken. Ook een bij een net kan het elastiek ontbreken waardoor het natuurlijk ook lastig wordt om deze dan vast te maken aan de aanhanger. Hiervoor zijn spanelastieken waardoor je alsnog gemakkelijk het net kan bevestigen.

Wetgeving lading aanhangwagen

Ten alle tijden ben je verplicht een lading te zekeren. Is dat met een net? Nee dit hoeft niet altijd te betekenen dat je een net over de lading moet doen. Het kan ook genoeg zijn om de lading vast te zetten met spanbanden dit geldt alleen voor grote objecten. Wanneer je zand gaat vervoeren heeft het natuurlijk geen zin om er een spanband overheen te doen. Zorg er voor dat wanneer je met een beladen aanhangwagen rijdt de lading maar een minimale bewegingsruimte heeft en dat het veilig is.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/