Wat is de inhoud van een bedrijfshulpverleningsplan

Het bedrijfshulpverleningsplan moet helder en duidelijk zijn, zodat de gegevens overzichtelijk gepresenteerd kunnen worden. In het begin van het plan staan de bedrijfsgegevens. Denk hierbij aan de bevoegden binnen uw bedrijf. Wanneer er daadwerkelijk een incident plaatsvindt, moet iedereen binnen het bedrijf weten wie de BHV-ers zijn. Wie mag er welke taken uitvoeren? En heeft u al nagedacht over een verzamelplaats? Zoals u ziet zijn er veel zaken waar u als bedrijf rekening mee moet houden om het risicomanagementbeleid zo optimaal mogelijk in te richten. Schakel daarom een bedrijf als Penta Advies Groep in.

Elk bedrijf is verplicht om een bedrijfshulpverleningsplan op te stellen

Elke werkgever moet volgens de Arbowet zorgen voor gezonde en veilige werkplekken. Dit kan voordelen hebben voor zowel werkgever als werknemer. Uiteraard kan er altijd een onverwacht incident, zoals een ongeval, brand of ontruiming, op de werkvloer plaatsvinden. Penta Advies Groep helpt u graag bij het in kaart brengen van mogelijke incidenten. Daarom is het belangrijk om een bedrijfshulpverleningsplan op te stellen. Als bedrijf is het belangrijk om verschillende scenario’s uit te werken en een concreet plan op te stellen. Andere plannen die opgesteld kunnen worden naast een bedrijfshulpverleningsplan, zijn bijvoorbeeld een bedrijfsnoodplan en een ontruimingsplan. Penta Advies Groep helpt u om het risicomanagementbeleid van Penta Advies Groep zo optimaal mogelijk in te richten door de plannen voor u op te stellen. Interesse? Neem vandaag nog contact op met dit gespecialiseerde adviesbureau.

Houd risico’s in de hand met een goed risicomanagementbeleid

Door een goed risicomanagementbeleid worden de risico’s tot een minimum beperkt. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat kan in de praktijk best lastig zijn. Want welke risico’s gelden er allemaal voor uw bedrijf? De experts van Penta Advies Groep komen graag bij u langs. Zij toetsen of u ARIE-plichtig bent, kijken of uw documenten aan de richtlijnen voldoen en toetsen noodplannen en scenario’s om u zo goed mogelijk voor te bereiden op eventuele risico’s. Iedereen binnen Penta Advies Groep heeft jarenlange ervaring in de petrochemie en heeft gewerkt voor BRZO en ARIE-bedrijven. Daarnaast zijn zij allemaal MVK of HVK. Ook voor het opstellen van een bedrijfshulpverleningsplan schakelt u hen in. Hoe houdt u risico’s in de hand?

 

Over

You may also like...

Reacties gesloten.