Pcbrehoboth
Image default
Cadeau

Symbolische cadeautjes om aan een baby te geven

Als je je ver wil houden van de standaard kraamcadeautjes zoals een rompertje of kleertjes, dan is een symbolisch cadeau misschien wel iets voor je. Het symboliseert als het ware iets groters en staat voor bijvoorbeeld liefde, geluk en voorspoed voor de kleine. In veel landen zijn er tradities rondom de geboorte van een kindje. Om ze een lang en gelukkig leven te wensen.

Boze oog

Boze geesten verjagen ouders al eeuwen met het boze oog. Dat is een keramieken oogje dat je kan verwerken in sieraden of vastspelden aan de kleding. Ook zijn er zilveren geluksbelletjes die dezelfde werking hebben. De belletjes zouden de geesten verjagen. Bij LOVY verkopen ze armbandjes en enkelbandjes met deze belletjes.

Geboortestenen

Een baby armbandje met geboortesteen geeft meteen een extra betekenis aan het sieraad. De steen staat voor de maand waarin het kindje is geboren. Geboortestenen zijn ook al eeuwen oud en zijn van oorsprong echt edelstenen. Maar om eenduidigheid te krijgen in de formaat en prijs van de kralen, kiezen voor merken ervoor om gebruik te maken van Swarovski kristal.

Geboorteboom

Wist je dat je speciale boompjes kan laten planten als de baby is geboren? Het planten van een nieuwe boom voor nieuw leven staat symbool dat de kleine op een groenere aarde wordt gezet. Er zijn verschillende aanbieders van geboorteboompjes en het verhaal dat je erbij vertelt wanneer je het heeft, geeft dit cadeau een hele extra dimensie. Het is echt een feel good cadeau voor de ouders.

Goed doel

Willen de ouders echt niks hebben? Doneer dan een bedrag aan een goed doel. Bijvoorbeeld aan Unicef omdat die helemaal in het teken van kinderen staan. Of het WWF voor de bescherming van de natuur. Vaak kun je bij die instanties een soort certificaat krijgen, zodat je toch iets als cadeau mee kan nemen en dat ze ook zien dat je het bedrag daadwerkelijk hebt gestort in hun naam.

Geboorteposter

Een paar lijnen in exact het formaat van toen je baby werd geboren. De Birth Poster was de eerste die deze prachtige schtsen maakte. Tegenwoordig zijn er meer merken die dit soort posters produceren. Kies welke jij de mooiste vindt en geef de exacte data en maten door. Dan heb je binnen no time een mooie afdruk in handen die je – al dan niet met lijst – cadeau kan geven.

Regenboogbaby

Is de kleine geboren nadat het gezin een kindje heeft verloren? Dan is het een regenboogbaby, een kindje dat extra speciaal en welkom is. Het staat voor nieuw leven en je kan dan heel mooi iets symbolisch met een regenboogje kopen. Rainbow babies zijn een heel ding in de Verenigde Staten, maar net als de cake smash en gender reveal is het een traditie die je ook steeds meer in Nederland zien.