Overijssel, een prachtige vakantieprovincie

Bij Overijssel denk je aan de Vechtstreek, het Dinkelland, Hellendoorn, Slagharen en Zwolle. Stuk voor stuk plekken die meer dan een bezoek waard zijn. Neem eens echt de tijd om de oude Hanzestad Zwolle te ontdekken. Om er te shoppen, museum de Fundatie te bezoeken of om van een van de vele leuke terrasjes te genieten. 

Vechtdal

Wie van water houdt, kan in het Vechtdal zijn hart ophalen. De omgeving van het stadje Ommen leent zich voor puur waterplezier, voor fietstochten, te wandelen of, gewoon, om van de rust te genieten. Met de kinderen eten bij Guust Flater is hier echt mogelijk. Leuk na een dagje in pretpark Hellendoorn dat vlakbij ligt. Of na een bezoek aan de kinderboerderij. 

Dinkelland

Het Dinkelland is de ideale uitvalbasis voor een trip naar Duitsland, voor uitgebreide fietstochten door een prachtige natuur en om te picknicken. Hier vindt in de winter de midwinterhoornavondwandeling plaats, die in het pittoreske Ootmarsum start en eindigt. Eenmaal hier kan natuurlijk een bezoek aan brouwerij Othmar Bier geen kwaad. Zien, ruiken en proeven hoe bier ontstaat. Overigens is dinkel de oude naam voor spelt, een graansoort waar heerlijk brood van gemaakt wordt.

Twente

Wie kent Twente niet? Deze naam staat niet alleen voor een voetbalclub, maar voor een prachtige streek, waar men nog Twents spreekt. Breng eens een bezoek aan het textielmuseum in Enschede. Twente was vroeger beroemd vanwege zijn textiel. Ook hier ligt een reis naar het buitenland voor de hand, want met de trein ben je zo in Bad Bentheim, met zijn mooie burcht. Niet ver hiervandaan ligt de stad Coevorden waar in de herfst de Ganzenmarkt gehouden wordt, ter herinnering aan het stadssymbool, het meisje met de gans.

Pretparken

Naast het Avonturenpark Hellendoorn en Ponypark Slagharen kun je met de kids ook naar Octo4kids Ommen, een binnenspeelpark of naar het Dinopark in Zwolle, dat op loopafstand van het station ligt. Verder is er in Gramsbergen de Mad Monkey Jungle, in Enschede de Zuiderspeeltuin of in Borne Kidscity en dit is bij lange na niet alles. 

Overnachten

Overijssel is het hele jaar open en spannend. Ieder jaargetijde laat een prachtig landschap zien. Volgens ParkAanbiedingen.nl zijn er 34 vakantieparken in Overijssel. Dit zijn ideale plekken voor een lang weekend, een extra weekje of een heerlijke vakantie. Je hoeft niet steeds op weg te zijn om iets te beleven, want de parken zelf hebben het nodige te bieden. Maar het zou echt zonde zijn om niet ook de omgeving te ontdekken, want er is zoveel te zien. Zoals de bossen tussen Ommen en Lemelerveld of de Holterberg met zijn natuurmuseum, waar je zo’n 1000 verschillende Europese dieren tegen kunt komen. En, veelal kun je genieten van een mooie parkaanbieding, zoals korting bij Landal of een leuke last-minute!

Pieterpad

In Overijssel kun je tevens delen van het beroemde Pieterpad lopen. Bijvoorbeeld van Holten naar Nijverdal of naar Vorden. Daarnaast vind je hier het Marskramerpad, een andere wandelroute die in Bad Bentheim (D.) begint en naar Den Haag voert. Overigens zijn dit ook leuke routes om te fietsen. Gewoon, elektrisch of met de mountainbike. Het kan allemaal.

https://parkaanbiedingen.nl/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.