Is een opleiding Voetreflexologie iets voor jou?

Massagetechnieken om de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen, staan centraal bij de opleiding Voetreflexologie. Verder verdiep je je in de wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe je anderen hiermee kunt helpen. Ook als je in de toekomst je eigen massagebedrijf wilt opzetten, is de opleiding Voetreflexologie van Total Health een aanrader! Twijfel je nog of de opleiding Voetreflexologie iets voor jou is? Volg dan een gratis kennismakingsworkshop. Ben je wel geïnteresseerd in Chinese geneeskunde, maar wil je je niet alleen richten op voetreflexologie? Bekijk dan eens een van de andere opleidingen zoals Kruidengeneeskunde, Chinfood Voedingsleer of Accupunctuur.

Hoe ziet de opleiding Voetreflexologie eruit?

In drie jaar wordt je opgeleid tot Voetreflexoloog. Het eerste jaar staan er verschillende onderwerpen centraal, zoals de ontwikkeling, filosofie van de therapie, handreflexmassage, voetdiagnostiek, traditionele Chinese geneeskunde en filosofie en rustgevende balansoefeningen. Ook is het belangrijk om tijdens het eerste jaar praktijkervaring op te doen middels een externe stage in bijvoorbeeld een bejaardentehuis of ziekenhuis. Wanneer je het eerste jaar met succes hebt afgerond, mag je doorstromen naar het tweede jaar. Hier verdiep je je verder in de Chinese en energetische geneeswijzen. Ook krijg je les over verschillende massagetechnieken zoals meridiaan beenmassage, armmassage, 5- elementenmassage en polariteitsmassage. Tijdens het tweede jaar loop je zowel een interne als externe stage om genoeg praktijkervaring op te doen. Tijdens het derde en laatste jaar van de opleiding Voetreflexologie verdiep je jezelf. Wat zijn jouw interesses en wat vind jij belangrijk. Het studieprogramma bestaat uit vier therapeutische lessen, een les ‘therapeut als ondernemer’ en ‘omgaan met kanker’. Wanneer je ook het derde jaar voltooid hebt, je scriptie en stage met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma VoetreflexPlus.

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een massagetechniek waarbij bepaalde zones in de voeten worden gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding en energiedoorstroming in de voeten gestimuleerd en zijn de voeten beter in staat zichzelf te genezen. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. Wist je bijvoorbeeld dat het hele lichaam in de voeten weerspiegeld wordt? Lijkt het jou interessant om de massagetechnieken onder de knie te krijgen en meer over de samenhang tussen lichaam en geest te weten? Dan is een opleiding Voetreflexologie echt iets voor jou! Bekijk het huidige lesrooster voor de verschillende leslocaties en schrijf je vandaag nog in bij Total Health.

 

Over

You may also like...

Reacties gesloten.